Slovenija

'Inštitucije so neučinkovite'

Ljubljana, 27. 02. 2007 19.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nevladne organizacije opozarjajo, da inštitucije, ki bi morale reševati problem nasilja v družini, niso učinkovite.

Nevladne organizacije opozarjajo, da inštitucije, ki bi morale reševati problem nasilja v družini, niso učinkovite.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dolejo
28. 02. 2007 10.07
Pa še zakonsko imajo vse prednosti. Socialne službe vedno dodelijo otroka materam, očetu pa plačevanje. To je krivično in generator nasilja.
tomi.passion@gmail.com
27. 02. 2007 22.26
In ponovno smo tam, da je ženska žrtev. Strinjam se, da je potrebno pomagati vsem žrtvam. Toda zakaj se apriori moškega postavlja v vlogo nasilneža, žensko pa v žrtev. Sam POP TV je pred dnevi poročal o manipulacijah, ki si jih poslužujejo ženske, kot tudi o primerih, ko so ženske svoje otroke zaklepale po več let, da bi jih ločile od očetov, do tega, da so žene kar tako obtožile može, da so nasilni, da spolno zlorabljajo otroke in ne vem kaj še. VSe to je bilo in je moč videti na POPTV. Nič pa se ne govori o tem, oz. se po hitrem postopku pomete pod preprogo. Mnogo žensk pa to izkorišča za doego svojih ciljev in potem se čudimo, da nekomu popustijo živci, kar ni čudno, če mu ženska vzame otroke, pocuza zadnji evro, ga prijavi kot nasilneža, nadlegovalca itd. Same ženske morajo najprej sprejeti svoj del odgovornosti in stvari se bodo premaknile. Dokler pa se bo družba tako podrejala ženskam, se tako feminizirala (dober primer so mediji, ko se od zora do mraka vrtijo oddaje namenjene primarno ženskam - TV novele, reklame za vložke, šminke, barve za lase, vmes Oprah in potem pri 24 ur tovrstni prispevki) do takrat bo nasilja vse več, saj se moški vse bolj počutijo (mo) odrinjene, obtoževane in prikrajšane. Ženske, najprej same prevzemite svoj del odgovornosti, saj same izbirate s kom greste v vezo in same odločate s kom si boste ustvarile družino. Potrebno pa se je tudi prilagoditi in ne posegati po provokacijah.