Slovenija

Hrvaški predlog za obnovo zasipa

Ljubljana, 27. 09. 2006 18.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Okoljsko ministrstvo je zadnji dan izteka roka le prejelo hrvaški predlog za obnovo spornega nasipa Kot-Hotiza.

Mura je avgusta lani pokazala zobe - bo nasip popravljen z obeh strani preden se to ponovi?
Mura je avgusta lani pokazala zobe - bo nasip popravljen z obeh strani preden se to ponovi? FOTO: POP TV


Na slovenskem ministrstvu za okolje in prostor so od pristojnega hrvaškega ministrstva vendarle prejeli novelacijo projektne rešitve za obnovo nasipa Kot-Hotiza. Kot so "po prvem pregledu" sporočili z ministrstva, projekt predvideva le operativno cesto ob nasipu in ne predvideva prenosov lastništva na tem območju, s čimer je podana osnova za nadaljevanje pogovorov za dosego operativnega dogovora o delitvi del pri sanaciji spornega nasipa na levem bregu Mure.

Kot so pojasnili na ministrstvu za okolje in prostor, je novelacijo projektne rešitve za sanacijo nasipa izdelal vodnogospodarstveni projektni biro d.d. Zagreb. Projekt je skladen s tehnično rešitvijo, ki jo je pred tem izdelal Vodnogospodarski inštitut Ljubljana in potrdila Agencija RS za okolje, ter tehničnimi parametri, ki so bili določeni na sestanku podkomisije za vodno gospodarstvo v Varaždinu 15. septembra. 

Grafika spornega območja pri Hotizi
Grafika spornega območja pri Hotizi FOTO: POP TV

Slovensko ministrstvo je pristojno hrvaško ministrstvo v ponedeljek pozvalo, naj najkasneje do danes dostavi dogovorjeno projektno rešitev obnove nasipa Kot-Hotiza. V nasprotnem primeru namreč ne bi bila izvedljiva četrtkov sestanek podskupine stalne slovensko-hrvaške komisije za vodno gospodarstvo in same komisije v petek. Rok, do katerega bi morala slovenski in hrvaški investitor sanacije nasipa prejeti novelacijo projektne rešitve, se je sicer iztekel že v petek.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.