Slovenija

Hitova igralnica Aurora pri Kobaridu zaprla vrata

Kobarid , 01. 10. 2024 10.26 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hitova igralnica Aurora v Starem selu pri Kobaridu je prenehala s poslovanjem. V podjetju se ob tem novinarjem povedali, da so 40 zaposlenim ponudili novo pogodbo o zaposlitvi v okviru družbe Hit. Odločitve o prihodnosti velikega objekta, v katerem je delovala igralnica, še ni.

Igralnica je v Starem selu pri Kobaridu delovala od leta 2004. Predvsem v prvih letih je poslovala zelo uspešno, največ gostov je bilo iz bližnje Italije. Že nekaj let pa igralnica Aurora ne izkazuje pozitivnega poslovnega izida, trg je vidno izčrpan in ne omogoča ekonomsko vzdržnega poslovanja, so pojasnili v podjetju.

Trenutno potekajo aktivnosti za zaključek poslovanja v poslovni enoti, so dodali. Kot izpostavljajo, največjo pozornost in prioriteto namenjajo 40 zaposlenim v enoti. Vsem so ponudili novo pogodbo o zaposlitvi za delovna mesta znotraj družbe Hit, v enotah na Goriškem ali v Kranjski Gori. Spodbudno se jim zdi, da si zaposleni želijo nadaljevati delovno pot v družbi Hit, so navedli.

Zaposlenim so ponudili delovna mesta znotraj družbe Hit, v enotah na Goriškem ali v Kranjski Gori.
Zaposlenim so ponudili delovna mesta znotraj družbe Hit, v enotah na Goriškem ali v Kranjski Gori. FOTO: Bobo

Ob zaprtju igralnice se porajajo tudi vprašanja o usodi samega objekta, v katerem je delovala. Kot so pojasnili v Hitu, predvidevajo iskanje dolgoročne rešitve oziroma alternativne namembnosti za poslopje, hkrati pa tudi sredstev za njegovo tekoče vzdrževanje.

Na kobariški občini so ob zaprtju igralnice pojasnili, da je bil v zadnjih letih priliv iz koncesijskih dajatev v občinski proračun bistveno nižji kot v prvih letih obratovanja igralnice. Letos so načrtovali, da bodo iz naslova koncesijske dajatve prejeli približno 65.000 evrov. S podjetjem sicer ostajajo tudi v pogovorih glede primerne vsebine v prostorih igralnice.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Smuuki
01. 10. 2024 12.30
+1
Če gostom nimaš kaj ponudit jih pač ni. To vemo povprečno razgledani. Kdo bi to uspel dopovedati našim levakom? Kaj še kar upajo da bodo trumoma drli s polnimi denarnicami za nič ? So pa optimisti. Kanin se podira z njim vred umira v dolini vse. So res tako zabiti da tega ne uspejo dojeti?
mamma mia
01. 10. 2024 12.07
+2
Vedno eni in isti nesposobneži kolobarijo po vodilnih mestih v firmi in pričakujejo odlično poslovanje.Pamet je pa ista!Tudi rezultat je isti!Žal.
kinimod
01. 10. 2024 11.08
+1
Masažni salon. To je vedno dobrodošlo. Za odrasle .
Geckko
01. 10. 2024 10.57
+8
Trg je izčrpan -> napolnili so si žepe. In adijo.