Slovenija

Halo, Vida?

Ljubljana, 15. 06. 2007 15.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Z današnjim dnem lahko davčni zavezanci zastavijo vprašanje Vidi tudi po telefonu.

Z Vido se lahko odslej pogovarjate tudi po telefonu
Z Vido se lahko odslej pogovarjate tudi po telefonu FOTO: POP TV

Virtualna davčna asistentka Vida, ki je dostopna na spletni strani Davčne uprave RS (Durs) www.durs.gov.si, po novem odgovarja tudi po telefonu. Poklicati jo je mogoče na telefonsko število (01) 400 01 00, in to 24 ur na dan, vse dni v tednu, so sporočili iz Dursa.

Vida lahko sprejme in odgovarja na 60 hkratnih telefonskih klicev zavezancev, sposobna pa je prepoznati enostavna vprašanja v zvezi z dohodnino.

DURS
DURS FOTO: POP TV

V tej začetni fazi so na Dursu pripravili odgovore na tri vrste enostavnih vprašanj, ki pa jih lahko zavezanci zastavijo na različne načine. Tako zna Vida odgovoriti na vprašanja o datumu prejema dohodninske odločbe za posameznega zavezanca, o datumu vrnjene preplačane dohodnine ter o znesku vrnjene dohodnine.

Odločbe o odmeri dohodnine za leto 2006 so iz Dursa zavezancem začeli pošiljati v začetku tega tedna, zaenkrat pa še ni znano, koliko odločb so zavezanci že prijeli.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

robinud@volja.net
15. 06. 2007 20.59
A to razpoznava govor ? To pa je kul, če je tak.