Slovenija

Grozi zavarovalnici Triglav likvidacija?

Ljubljana, 19. 06. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odredba direktorja agencije za zavarovalni nadzor, Jurija Goriška, o razrešitvi predsednice uprave zavarovalnice Triglav, Nade Klemenčič, bi lahko v skrajnem primeru pomenila celo likvidacijo zavarovalnice.

Nada Klemenčič
Nada Klemenčič FOTO: 24ur.com

Nada Klemenčič je bila nad odredbo šokirana in se bo nanjo pritožila, pritožbo pa bo reševal drugostopenjski organ Agencije za zavarovalni nadzor, to je strokovni svet. Direktor Agencije Jurij Gorišek je odredbo o razrešitvi Klemenčičeve sprejel, ne da bi se s člani strokovnega sveta prej posvetoval.

France Križanič
France Križanič FOTO: POP TV

France Križanič, predsednik strokovnega sveta Agencije za zavarovalni nadzor, je povedal, da je treba upoštevati, da Triglav ni vajen inšpekcije, saj je ni imel deset let. Strokovni svet je dejansko odločil, da mora zavarovalnica Triglav dati inšpektorjem nadzornikom na razpolago vse podatke. Če katerega podatka ne da, to dodatno zahtevajo.

Na ministrstvu za finance so odločno zanikali namigovanja medijev, da za odredbo, s katero je Agencija RS zavarovalni nadzor nadzornemu svetu Zavarovalnice Triglav naložila razrešitev predsednice uprave Nade Klemenčič in člana uprave Jožeta Obersnela, stoji finančni minister Anton Rop.

V sporočilu za javnost navajajo, da agencija ni organ v sestavi ministrstva, ampak je neodvisna in strokovna institucija in kot taka ministrstva ni dolžna obvestiti o izdanih ukrepih. Dodajajo še, da je minister Rop za ukrep izvedel v ponedeljek, torej isti dan kot mediji.

SORODNI ČLANKI