Slovenija

FOTO: Slovesnosti po vsej Sloveniji

Ljubljana, 29. 10. 2010 14.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pred dnevom spomina na mrtve so številne slovesnosti s polaganjem vencev. V Ljubljani je bil slavnostni govornik župan Zoran Janković.

V Ljubljani je bila spominska slovesnost v organizaciji občine, sledilo je polaganje vencev v Gramozni jami, pri spomeniku padlim v vojni za Slovenijo in pri kostnici 1. svetovne vojne na Žalah. Slavnostni govornik je bil ljubljanski župan Zoran Janković.

Še pred tem sta ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in generalni direktor policije Janko Goršek v avli ministrstva za notranje zadeve k spominski plošči policistov in rezervnih policistov, padlih leta 1991, položila lovorjev venec. Zaposleni na MNZ in Policiji so se na krajši slovesnosti spomnili tudi na vse sodelavce policiste, ki so izgubili življenja v osamosvojitveni vojni.

V Mariboru so po spominski slovesnosti občine položili venec k obeležju žrtvam agresije Jugoslovanske armade na Slovenijo, popoldne pa ga bodo tudi k spomeniku borcev za severno mejo in spomeniku generala Maistra na Trgu generala Maistra. Prav tako popoldne bo spominska slovesnost ob spomeniku talcev. Slovesnosti so pripravile tudi druge občine.

Na dan spomina na mrtve v ponedeljek, 1. novembra, bodo vence na ljubljanskih Žalah položili predsednik republike Danilo Türk, predsednik vlade Borut Pahor in predsednik državnega zbora Pavel Gantar.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Izbrisani5
29. 10. 2010 15.08
Šesta slika vse pove!