Slovenija

Fides zanikal vpletenost

Celje, 24. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na težave v celjski bolnišnici se je prvič odzval sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Fides. Ostro so zanikali interpretacije v javnosti, da naj bi celjskim zdravnikom svetovali protest. Fides in Zdravniška zbornica sta celjsko bolnišnico obiskala, ker so tako želeli tamkajšnji zdravniki.

Predsednik Fidesa Konrad Kuštrin pravi, da so se zdravniki med stavko zavzemali za 40 urni delovnik, zdaj pa, ko je ta dejansko uveden v eni izmed bolnišnic, temu nasprotujejo. Po njegovem mnenju zdravstvena oblast to interpretacijo uporablja za zmanjševanje obsega dela v zdravstvenih zavodih, s čimer zmanjšuje program dela in tudi stroške - vse na račun pacientov.

O razrešitvi Fakina ponovno v četrtek

V bolnišnici
V bolnišnici FOTO: POP TV

Napetost pred četrtkovo sejo sveta zavoda celjske bolnišnice, na kateri bodo odločali o razrešitvi direktorja Sama Fakina, je očitno vse večja. Direktor zdaj zdravnike poskuša pridobiti na svojo stran, saj je vse predstojnike oddelkov pozval, naj umaknejo odstopne izjave. Kot pravi, želi najti drugačne rešitve za sanacijo bolnišnice, tokrat z njihovo podporo.

Člani strokovnega sveta Splošne bolnišnice Celje pa so današnji izjavi za javnost zapisali, da so pripravljeni zadržati svoje odstopne izjave, ker se zavedajo pomembnosti vprašanja nezaupnice direktorju celjske bolnišnice Samu Fakinu.

"Pustil se bom zamenjati. Zavedam se, da sem v šestih letih vodenja bolnišnice marsikomu stopil na žulj, vendar sem vedno delal v dobro stroke, vseh zaposlenih in bolnikov," je dejal Samo Fakin.

Menijo tudi, da njihova zahteva o proučitvi direktorjeve odgovornosti ni povezana s stališči zdravniškega sindikata Fides in da so z javno objavo svojega stališča nehote izvršili pritisk na člane sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje.

Fakin je vse dosedanje očitke zavrnil in poudaril, da je zahteva po njegovem odstopu načrtovana in zrežirana s strani posameznikov iz sindikata Fides, sanacijski program pa je izvajal tako, kot je bilo predvideno; odstopa ne namerava ponuditi.