Slovenija

Drobnič za zamenjave v skupščini ZPIZ

Ljubljana, 25. 01. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Minister za delo predlaga vladni kadrovski komisiji zamenjavo članov skupščine pokojninskega zavoda (ZPIZ). V četrtek naj bi o tem odločala vlada.

Minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Drobnič
Minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Drobnič FOTO: Dare Čekeliš

Kot je znano, je minister Drobnič napovedal pobudo za zamenjavo predstavnikov vlade v skupščini ZPIZ 19. januarja, takoj potem, ko skupščina na seji ni glasovala o predlogu ministrstva za delo, da bi zavod že v tem mesecu upokojencem izplačal akontacijo denarnega dodatka za rekreacijo za leto 2005 v višini 10.000 tolarjev na upravičenca. Na predlog Miloša Pavlice, predstavnika vlade v skupščini, so se namreč člani skupščine odločili ministru Drobniču oz. vladi predlagati, naj zaradi različnih mnenj in na podlagi argumentov, ki jih je bilo slišati na seji skupščine in pred tem tudi na upravnem odboru ZPIZ, še enkrat pretehta svoj predlog.

Na ministrstvu za javno upravo, kamor komisija po novem sodi, so potrdili, da je bil predlog ministra Drobniča uvrščen na današnji dnevni red seje komisije, v četrtek pa naj bi o tem odločala vlada.

Sedanji predstavniki vlade v skupščini ZPIZ so Jože Zakonjšek, ki je tudi predsednik skupščine, Ciril Pucko, Nataša Belopavlovič, Stane Vencelj, Dragica Nenadič, Miloš Pavlica in Stanko Kovačič. Imenovani so bili še v času vlad Janeza Drnovška in Antona Ropa.

SORODNI ČLANKI