Slovenija

Dražba fotografij posledic ujme in predmetov športnikov nanesla že 12.400 evrov

Črna na Koroškem, 22. 09. 2024 14.38 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.P.
Komentarji
1

Organizatorji so na sobotni dražbi fotografij posledic lanske ujme in predmetov športnikov v Črni zbrali 12.400 evrov. Dopoldne je ta znesek že presegel 14.000 evrov, do torka pa bi lahko še porasel. "Velik uspeh bo, če bomo prišli čez magično mejo 15.000 evrov," je dejal soorganizator Denis Sarkić. Izkupiček bo šel pomoči potrebnim.

Ker sanacija po lanskoletnih uničujočih poplavah teče prepočasi, so ljudje na prizadetih območjih odvisni tudi od dobrodelnosti. V Črni na Koroškem, kjer je sila narave še enkrat udarila letošnjega julija, se je v soboto začela dražba dresov in drugih oblačil vrhunskih športnikov – podpisali so jih tudi Luka Dončić, Goran Dragić, Primož Roglič, Janja Garnbret, Tine Urnaut in Anže Kopitar.

Dražijo pa tudi umetnine in približno 30 fotografij posledic lanske ujme, ki so jih v objektive ujeli fotoreporterji, tudi naš Aljoša Kravanja. Izklicna cena za vsako podarjeno fotografijo je 50 evrov, za športni dres 100, za umetnino pa 500 evrov.

Soorganizatorja dražbe Denisa Sarkića posebej veseli veliko zanimanje za fotografije. Dve sta bili po njegovih besedah prodani za več kot 1000 evrov. Na voljo je bilo okoli 30 fotografij lanskih poplav in dogodkov po njih, ki so jih prispevali priznani fotoreporterji slovenskih medijskih hiš in fotografskih agencij ter so od začetka avgusta na ogled na razstavi v črnjanskem kulturnem domu.

Največ sredstev pa je prinesel dres Primoža Rogliča z lanske dirke po Italiji, za katerega so iztržili 1500 evrov. A tudi ta znesek ni nujno dokončen. Izstopali pa so še dres Janje Garnbret z letošnjih olimpijskih iger, nogometna žoga s podpisi svetovnih nogometnih zvezd z lanskega dobrodelnega dogodka za pomoč po poplavah v Stožicah ter predmeti košarkarjev Dončića in Dragića.

Nekaj izdelkov z dražbe je še na voljo, zato ponudbe še prihajajo. Sarkić upa, da bo skupni znesek zbranih sredstev presegel mejo 15.000 evrov.

Županja Občine Črna na Koroškem Romana Lesjak je že pred dogodkom povedala, da bodo izkupiček dražbe namenili pomoči potrebnim, za razdelitev sredstev pa bo poskrbela posebna komisija. Častni pokrovitelj dogodka je bil nekdanji predsednik republike Borut Pahor.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

123soba
22. 09. 2024 16.37
+1
Vi kar zbirajte prostovoljne prispevke in donacije, da bo država lahko pošiljala denar ukrajini... Sama v 14 mesecih ni naredila skoraj nič. 3km struge, 2 km asfalta, 3 mostove od katerih bodo 2 podrli...