Slovenija

Drama na letu Barcelona-Ljubljana

Ljubljana, 02. 09. 2008 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Letalu nizkocenovnega ponudnika ClickAir je na poti v Ljubljano kmalu po vzletu odpovedal motor. Slovenski potnik: “Zavladala je smrtna tišina.“

Ponedeljkov let nizkocenovnega prevoznika ClickAir iz Barcelone v Ljubljano je imel za 174 potnikov, med njimi so bili tudi Slovenci, dramatične razsežnosti. “Pilot je povedal, da se je pokvaril motor in ga je zato izklopil. Rekel je, da gre za čisto normalen postopek in da smo se v skladu s proceduro vrnili na letališče,“ je za 24ur.com povedal eden izmed slovenskih potnikov na airbusu A-320, ki se je bil prisiljen vrniti na letališče že po dobrih petih minutah leta.

Med potniki v Ljubljano sta bila tudi člana mehiške glasbene skupine RBD.

Na letalu je bilo 174 potnikov, večina Špancev. “Slovencev nas je bilo kakšnih 10, potovala je tudi skupina hrvaških srednješolcev. Vzdušje je bilo nenavadno že, ko smo se peljali proti vzletni stezi. Veliko potujem z letali, vendar takšnega nenavadnega zvoka še nisem doživel. Vidno razburjeni potniki so spraševali stevardese, ki pa so jih mirile, da se ne dogaja nič nenavadnega. Po pilotovem obvestilu je na letalu zavladala smrtna tišina. Napake posebej ni bilo občutiti, je pa bilo jasno, da letalo nima tiste prave moči, ki je značilno za vzletanje in maksimalno delovanje motorjev,“ pripoveduje eden izmed slovenskih potnikov.

Letalo je srečno zasilno pristalo na barcelonskem letališču El Prat. “Ob pristanku je izbruhnil bučen aplavz. Na letališču so bili pripravljeni na izredno situacijo, povsod je bilo polno gasilskih avtomobilov. Nekaj časa smo morali še ostati v letalu, potem pa so nas obvestili, da nas čaka nadomestno. Najprej so nas prepeljali v letališko stavbo in naprej v nadomestno letalo. Najmanj 10 potnikov se ni hotelo vkrcati na nadomestno letalo, ker so bili preveč prestrašeni,“ zaključuje slovenski potnik.

Pot z nadomestnim letalom je na srečo potekala brez posebnosti, letalo pa je na letališču Jožeta Pučnika pristalo s slabima dvema urama zamude. Kot so za 24ur.com povedali na Brniku, je letalo iz Barcelone namesto ob 16.20 pristali ob 18.13 uri. Letalo je bilo brezhibno in so ga oskrbeli v predvidenih 40 minutah.

Kriv naj bi bil ptič

O zapletih na letu v Ljubljano so se razpisali tudi španski mediji. Iz letalske družbe ClickAir so uradno sporočili, da je motor “posrkal“ večjega ptiča, kar je povzročilo okvaro. Pilot je nemudoma ukrepal in obvestil kontrolo letenja na letališču El Prat.

Odločili so se za povratek na letališče, še prej pa je pilot z letala v morje odvrgel del goriva, saj je bilo letalo pretežko za varen pristanek.


Iz Ljubljane v Barcelono

ClickAir sicer velja za najbolj točno letalsko družbo v Evropi. Ustanovljena je bila pred dvema letoma.

ClickAir je povezavo z Barcelono vzpostavil 4. julija letos. V času turistične sezone imajo predvidoma dva leta tedensko, enosmerna vozovnica pa stane od 55 evrov naprej. Leti naj bi po pogodbi potekali še do 15. septembra, za naprej Španci nimajo dogovora z ljubljanskim letališčem.

V ClickAirovi floti je 24 letal airbus A-320, ki trenutno letijo na 50 linijah v Španiji, na britanskem otočju, srednji Evropi, Severni Afriki in na Bližnjem vzhodu. V letu 2007 so prepeljali 4,5 milijona potnikov, letos naj bi jih bilo že več kot sedem milijonov.

KOMENTARJI (53)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vinadap
03. 09. 2008 12.00
igor.gojcic - moram reči,da zelo površno bereš.
Ramzess
03. 09. 2008 10.55
LittleSister="\"Vzdušje je bilo nenavadno že, ko smo se peljali proti vzletni stezi. Veliko potujem z letali, vendar takšnega nenavadnega zvoka še nisem doživel. Vidno razburjeni potniki so spraševali stevardese, ki pa so jih mirile, da se ne dogaja nič nenavadnega. \" Če lahko laik ugotovi da je nekaj narobe, potem mi ne gre v glavo, kako lahko dovolijo vzlet takšnega letala. Večina nesreč se tako naredi zaradi malomarnosti..." KLASIKA! Čeprav letenje velja za statično varnejše od denimo vožnje z avtomobilom, so v primeru okvar posledice lahko bolj usodne.
sdspecy
03. 09. 2008 10.13
tist prevozi z busom so pa itak bedarija :D
sdspecy
03. 09. 2008 10.12
na, tle mate zdej vašo zgodbico s ptičem :)))
janja.lakovic@siol.com
02. 09. 2008 20.03
Tudi bila na letalu. Kar neprijetna izkušnja, glede na to, da smo deset dni spremljali posledice letalske nesreče v Madridu na TV v Barceloni. Znaki so bili kar podobni ker se tudi to letalo ni moglo dvigniti. No konec dober vse dobro. pa prav vseeno je kdo smo bili, šele na letališču Brnik sem ugotovila s kom smo se družili. Prav simpatični mladi ljudje in njihovo spremstvo.
kolibri370
02. 09. 2008 18.52
Sem bil na krovu letala, pa ni bilo neke panike.... Pač pri vzletu se je pojavil čuden zvok na enemu od motorjev, pilot je dvignil letalo, zmanjšal moč motorjev, naredil 2 kroga in pristal perfektno. Nato so nas pospremili v čakalnico, dokler niso pripravili drugega letala, s katerim smo odleteli proti Ljubljani. Glede aplavza pa so ti Španci nori, pa sej so ploskali za vsak pristanek, pa če je bil lep al pa grd. Ampak tale je bil res lep, tako da si pilot zasluži vsaj pivo, če že ne kej druzga... RBD? Kaj so to že za eni? Glede na to, da smo bili skupaj na letalu, ni bilo videti neke RBD evforije, če ne bi bilo pred letališko stavbo toliko fotografov in novinarjev, mi še danes ne bi bilo jasno, kdo vse je bil na letalu, pa tudi ostali bi lahko veliko lažje zapustili letališki kompleks. Sicer pa če so tako slavni, zakaj potem letijo z nizko cenovnim letalskim prevoznikom? Jaz gledam na tole z druge strani: "2 leta za ceno enega:)" ali pa tale: "Panoramski polet z Airbusom 320 gratis:)" Če bi pa dol padli, bi se pa v zgodovino vpisali.... Ni pa nihče omenil smeha, ko smo se peljali z letališkim avtobusom mimo tega letala ravno, ko je prihajala uslužbenka z metlo na kateri je bila pritrjena krpa za čiščenje tal ali pa prihoda na letališče Brnik. Ko so nas natlačili na avtobus in odpeljali slabih 20m do vhoda v stavbo.... Dlje časa smo čakali, kot pa se peljali....
krohotalo
02. 09. 2008 18.38
hja, to je že res, da majo nizkocenovniki modernejšo floto. sam zarad stroškov pa opravljajo duple lete, časa za servis pa zmanjkuje, tud posadka je totalka izmučena. pripetljaju s ptico pa popolnoma verjamem. pospeški in let v letalu predstavljajo človeku nenaravno stanje. jst mam že kr neki kilometrov na letalih pa mi kljub temu vsak šum zbuja sumničavost. tko da so tile opisi potnikov bl k ne nastali v njihovih glavah šele po dogodku.
Et54678
02. 09. 2008 18.24
hamelton-ti si bolan!
isys_sm
02. 09. 2008 18.22
hvalabogu da je pilot uspel varno pristat...
mafia89
02. 09. 2008 18.21
haha...jao..:D
malena155
02. 09. 2008 18.11
hamelton02.09.2008, 17:38 kako lahko nekomu privoscis smrt?!? lahko te je samo sram!!
Melita Mavsar
02. 09. 2008 17.38
kaj bi bil po eni strani veselo če bi umrla rbd-evca hahahah 5 let žalovanja pa še koncert bi odpadu
tadejstein@email.si
02. 09. 2008 16.40
kaj pa če je ptiča poskrkal med vzletom ali po vožnji po pisti...? a mislite da se to dogaja samo med letom letala...?!? nekateri pa raje sploh ne pišite svojih komentarjev (majci, shiny_girl, itd), ker očitno nimate pojma ne o letalih, ne o varnosti, ne o ničemer... shiny_girl, kar ostani pri prevozih po kopnem, tako boš hitreje mrtva, kot če bi uporabljala letalske prevoze....
sdspecy
02. 09. 2008 16.16
kdaj pa bi naj posrkal ptiča, če že na vzletni stezi ni blo pravih pospeškov? v hangarju mogoče??? glupa razlaga... tole že smrdi
vinadap
02. 09. 2008 16.04
dol-z-oblastjo - motor letala sicer lahko "prebavi ptiča",vendar pride do motenj,oziroma lahko do odpovedi motorja. Tako,da pilot preventivno izklopi motor in išče alternativno letališče v čim bližje dosegu. Sicer pa letalo Airbus A - 320 lahko leti z enim motorjem najmanj eno uro. Pa še malo za sive celice. Letalo,Airbus A - 320 porabi 3L goriva na potnika za 100km. L.P.
tomazbodner
02. 09. 2008 16.03
\"Odločili so se za povratek na letališče, še prej pa je pilot z letala v morje odvrgel del goriva, saj je bilo letalo pretežko za varen pristanek.\" To je novinarska raca. A320 ne more odvreci goriva, ker taksnega sistema sploh nima. Razen, ce je bil tole A300, A330 ali A340, cesar pa low cost carrier ne bi nikdar uporabljal za kratke razdalje. Torej je veliko bolj verjetno, da si je to kdo od vsevednih novinarjev sam zmislil. Tistega o pticu pa tudi ne verjamem, ce je potnik govoril o cudnem zvoku (verjetno zaradi tresljajev ali kompresorja na motorju) se na taxiway-u...
Ana Rutar 1
02. 09. 2008 15.55
trenutn trend
due
02. 09. 2008 15.53
loooooooool majci kakšne neumnosti govoriš. ne komentiraj če ne veš!! nizkocenovci imajo NOVA letala. v clickairu so letala stara 2-3 lete, pri ryanairu in easyjetu podobno. nobeno letalo ni staro niti 5 let!! medtem ko adria, ki ni nizkocenovc ima airbuse stare 20 let. halo??!! kdo ma stara letala??!! in servisi so čisto redni. pa kdaj letos je strmoglavil nizkocenovc?? spanair ni nizkocenovc!!!!!!! takšnile dogodki se pa dogajajo VSAK DAN!! le da so trenutno zanimive letalske nesreče. vedno ko strmoglavi letalo je še najmajn 5 člankov o zasilnem pristanku. in to takoj. le zakaj??
due
02. 09. 2008 15.48
tagomago iberia ima veliko slabša letala kot clickair in ostali novi nizkocenovci. ti nizko cenovci imajo čisto nova letala, pri iberiji pa v letalu vidiš da je staro ko svet. iberia ima nekaj zelo zastarelih letal.
due
02. 09. 2008 15.45
omg kakšen nepomemben članek! najmajn 10 takšnih primerov se zgodi na dan pa nikjer ne pišejo o tem. sem letel z egypt airom lani ko se mu je pokvaril motor in se nihče ni razpisal. ta članek je samo zato, ker so ta hip moderne nesreče. ker to pali. jao ti novinarji,....