Slovenija

Draga ljubljanska voda

Ljubljana, 04. 09. 2007 10.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ker se je cena oskrbe z vodo v Ljubljani avgusta dvignila za skoraj petino, bo VO-KA obiskal tržni inšpektor.

Inšpektorji bodo preverjali, ali je občutno podražanje oskrbe z vodo v Ljubljani upravičeno
Inšpektorji bodo preverjali, ali je občutno podražanje oskrbe z vodo v Ljubljani upravičeno FOTO: POP TV

Zaradi spremembe odloka o oskrbi s pitno vodo se je v Mestni občini Ljubljana (MOL) maloprodajna cena za storitev zbiranja, čiščenja in distribucijo vode za gospodinjstvo avgusta povečala za 16,8 odstotka. Razlog za povečanje cene je spremenjen način obračunavanja storitev, so na ministrstvu za gospodarstvo zapisali v sporočilu za javnost.

Podjetje Vodovod-Kanalizacija (VO-KA) bi moralo v skladu z zakonom o kontroli cen o spremembi obvestiti ministrstvo. Ker tega niso storili, bodo na VO-KA poslali tržnega inšpektorja.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tomi.passion@gmail.com
04. 09. 2007 13.58
Saj ni čudno, če pa imamo Jankovića za župančića. Nekdo pa mu mora financirati privatnega voznika in luksuzni BMW s katerim ga vozi po Ljubljani. Podražal je mestni prevoz, vodo, elektriko, parkiranje, socialne storitve itd. itd. Zanimivo pa je, da to nekaterih prav nič ne moti na tem forumu, predvsem tistih, ki so vedno najbolj glasni čez vlado. Dol z Jankovićem. Človek samo krade in izsiljuje.
damirg@email.si
04. 09. 2007 13.27
kritika, to pa že malo pretiravaš. električni izpadi so kvečjemu enkrat na 3 mesece, voda v ljubljani pa naj bi bila dokaj kvalitetna.
kritika@email.si
04. 09. 2007 11.49
To je grozno kaj delajo takšni kot so VO-KA. Slovenija ima toliko vode, oni pa nas odirajo za tako nekvalitetno vodo, ki prihaja iz pip. Naj inšpektor obišče še ELEKTRO, ki draži kolikor se jim zljubi, izpadi elektrike pa so v Ljubljani in okolici že stalnica. Kdo bo kril uničene električne aparate zaradi njihovih šlamparij???!!!
martinadraz@hotmail.com
04. 09. 2007 11.40
Naj tržni inšpektor obišče še občino Kanal ob Soči! Mi namreč vodo plačujemo in jo v zadnjem času največkrat nimamo.