Slovenija

Dopoldanski električni mrk nad Ankaranom, vklopljena naj bo ena luč

Ankaran, 19. 09. 2024 11.48 | Posodobljeno pred 8 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
T.H., STA
Komentarji
6

V petek bo zaradi vzdrževalnih del motena dobava električne energije v večjem delu naselja Ankaran. Med 8.00 in 11.30 je Elektro Primorska namreč napovedal izklop elektrike na številnih naslovih, vsi so navedeni na spletnih straneh občine. Uporabniki naj izključijo naprave občutljive elektronike, po vzpostavitvi dobave naj porabnike energije vklapljajo posamično, svetujejo pri Elektru.

V Elektru Primorska po navedbah ankaranske občine odjemalcem svetujejo, da ob napovedanih prekinitvah dobave elektrike izključijo naprave občutljive elektronike, kot so televizorji in računalniki. Izključijo naj tudi vse naprave, ki brez prisotnosti predstavljajo nevarnost za ljudi in premoženje. To so na primer kuhalniki, likalniki in sušilci za lase.

Vklopljeno naj pustijo eno od luči, da bodo vedeli, kdaj je dobava električne energije znova vzpostavljena. Izogibajo naj se odpiranju zamrzovalnih skrinj in hladilnikov. Z vsakim odpiranjem se namreč bistveno skrajša čas ohranjanja primerne temperature.

Dobava elektrike bo motena zaradi vzdrževalnih del.
Dobava elektrike bo motena zaradi vzdrževalnih del. FOTO: Bobo

Zaradi ohranjanja stanja baterije svetujejo tudi omejitev uporabe prenosnega računalnika oziroma mobilnega telefona. Prav tako so lastnike hišnih ljubljenčkov pozvali k skrbi zanje.

"Po vzpostavitvi dobave električne energije njene porabnike vklapljajte posamično. Takoj po vzpostavitvi dobave nekaj časa odsvetujemo uporabo dvigal," so dodali v Elektru Primorska.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Delavec_Slo
19. 09. 2024 14.10
+2
Aja zmankuje štroma, ga je že golob prodal pred leti, vi ga pa še kar podpirate!
PomisliNaSonce
19. 09. 2024 13.04
+2
Aha vas je izučilo, da je odklapljanje elektrike precej nevarno početje. Še predvsem zato, ker je mnogokrat brez vzroka. Zdaj se vsaj navodila objavili....da si krijete hrbet seveda za svoje odklope iz neznanih vremenskih vzrokov!
oježeš
19. 09. 2024 12.56
+5
Pa da ne bi pozabili v četrtek zvečer napolniti baterij v mobijih. Kajti, če ne bo mobi v petek dopoldan v uporabi, se lahko komu utrga.
proofreader
19. 09. 2024 12.15
+0
Zakaj bi sploh kdo imel podnevi vklopljeno luč?
Blue Dream
19. 09. 2024 12.36
+2
PomisliNaSonce
19. 09. 2024 13.09
+4
Zato da takoj veš, kdaj so ti napetost uredili...dokler pomižkuje, al ni nič...je pametno imet izķlopljeno iz vtičnic občutljive aparate. Predvsem so pa problematične razne pečice in električni grelniki na štedilnikih....sicer imajo določene termostate, a vendarle se lahko vsebina vžge...medtem ko nam med procesom pečenja ali kuhanja zmanjla elektrike in nam zmotijo proces...in lahko zapustimo stanovanje in hišo, pride pa napetost nazaj in hopa...peče in k7ha se lahko kar nekaj ur brez nadzora..