Slovenija

Dogovora o poravnavi ni bilo

Ljubljana, 26. 01. 2007 11.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odvetniki obeh strani zanikajo trditve, da naj bi se s starši žrtev gneče pred zabaviščem Lipa dogovorili o poravnavi.

Časopisna hiša Dnevnik, ki je izdajatelj dnevnika Direkt, naj bi po poročanju časnika Finance sklenila poravnavo s starši treh deklet, ki so decembra 2005 umrle pred diskoteko Lipa. Starši treh deklet so zoper časopisno hišo vložili odškodninsko tožbo, ker je časnik Direkt objavil dele obdukcijskega zapisnika deklet.

Pirniče
Pirniče FOTO: POP TV
V Časopisni hiši Dnevnik zanikamo, da je v dotičnem primeru sklenjena sodna poravnava. Sodni postopek je še odprt in v teku. Dnevnikovo sporočilo za javnost

Finance pišejo, da naj bi se neuradno dogovorili za odškodnino v vrednosti 62.600 evrov. Odvetnik Dnevnika Emil Zakonjšek je poročanje Financ zanikal. "Ni nobenega dogovora o poravnavi, novinarji Financ so me napačno razumeli," je za 24ur povedal odvetnik Zakrajšek. Tudi odvetnik Jože Hribernik, ki zastopa starše, ničesar ne ve o domnevni poravnavi.

Kot je znano, je Direkt marca lani objavil dele obdukcijskega zapisnika treh žrtev norenja množice pred diskoteko Lipa. Zato je odvetnik staršev treh deklet zoper izdajatelja časnika, časopisno hišo Dnevnik, vložil odškodninsko tožbo za 125.187 evrov.

Preiskava zoper lastnika lokala Roberta Tomaža Zavašnika še ni končana. Inšpekcija pa je njegovemu podjetju Roto izdala odločbo o trajni prepovedi opravljanja gostinske dejavnosti.

Preiskovalni sodnik je zoper lastnika Zavašnika zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti odredil pripor. Vendar pa je bil marca izpuščen. Vrhovno sodišče je namreč zavrnilo predlog preiskovalne sodnice, ki je predlagala podaljšanje pripora za dva meseca zaradi bojazni, da bo vplival na priče in uničil dokaze, ter zaradi ponovitvene nevarnosti.

Tragedija pred diskoteko v Spodnjih Pirničah se je zgodila 23. decembra 2005. Pred lokalom se je zbralo več sto ljudi, ki zaradi gneče niso mogli vstopiti, saj jih varnostniki niso spuščali naprej. Varnostna železna ograja je popustila. Množica je do smrti poteptala dekleti, stari 15 in 17 let, štiri dni kasneje pa je v bolnišnici zaradi poškodb umrlo še eno 17-letno dekle.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nina p.
27. 01. 2007 09.41
janez, ja odgovornos mora nekdo prevzet, to so starši, ki so pustili svoje hčere, da se potikajo ponoči okoli pri takih letih, ... ne pa vsi drugi! če pa je za tebe olajšanje, da dobiš denar potem pa oprosti se mi zeloooo smiliš!
xes
26. 01. 2007 15.00
DIrekt naj kar lepo placa polno ceno za svoje lazi!
robert1@mail386.com
26. 01. 2007 14.37
Najprej bo svoj delez, ki ne bo majhen vzel advokat, drugo pa bi morali starsi donirat v kaksne dobrodelne namene, ker na tak nacin dobljen denar res ni za imeti. Kar se pa tice odgovornosti, vsekakor je Lipa in njen lastnik odgovorna, je pa tudi idgovornost na ramenih starsev, saj 15 letnice res ne sodijo tja, kjer so se zadrzevale. Ce pa so bile se drogirane itd. pol bi pa sploh se lahko postavilo dosti vprasanj. Ce danes vinjena oseba ali oseba pod vplivom mamil povzroci prometno nesreco, je avtomatsko kriva, kaj to ni nekaj podobnega?? Ce ne bi bile zadete kot mambe se verjetno ne bi tam drenjale ampak bi premislile in se oddaljile....Mogoce, saj sem tudi sam imel nekoc, davno, 15 let in vem, da je bilo vse prepovedano in neumno sladko in sem tudi sam izzival vse kar se je le dalo. Ce je bilo pa potrebno dan zatem trpeti, se trpel v tisini, saj sem vedel, da sem sam kriv.................Bla, bla, bla, naj dajo denar v pametne, dobrodelne namene, ce so fejst, ce ne pa....
limonca4
26. 01. 2007 14.14
Resnica zelo boli!!!
albertinum@excite.com
26. 01. 2007 14.03
Edino prav, da so starši tožili tiste barabe na Direktu. Direkt itak živi samo od tega, da ljudem uničuje življenja.
janez105@gmail.com
26. 01. 2007 13.52
Nina, odrasti že. Okrog denarja se svet vrti. Poleg tega pa gre za princip in neke vrsto olajšanje, zaključek zgodbe. Nekdo mora ODGOVARJATI za to. Punce pa tudi če so bile zadrogirane, to ne more biti izgovor, da jih lahko množica pohodi.
nina p.
26. 01. 2007 13.45
sram je lahko starše, da se spuščajo v to! zdaj jim je denar najbolj pomemben, za to, da jih je lahko sram, da take punce sploh spuščajo ven , napol nage, ..........in ne vem še kaj,... saj parav za direkt, da je objavil resnico, drugače bi bile žrtve starši, zdaj pa jih je lahko v dno duše sram,... ampak, najbolj pomembno je dobiti največ denarja, vse tožit, samo, da čimbolj izkoristimo hčerino smrt. SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
kr_1dn@yahoo.com
26. 01. 2007 13.35
Zaradi malomarne organizacije.
mr.remington@gmail.com
26. 01. 2007 13.16
Zakaj že? Zaradi neobvladujoče množice ljudi?
janez105@gmail.com
26. 01. 2007 12.57
Sedaj pa morajo priti na vrsto še lastniki Lipe...
grega83@mail386.com
26. 01. 2007 12.42
Edino pravilno, čeprav denar ne bo vrnil deklet nazaj, tako da bilo javno opravičilo bolj primerno v tem primeru.