Slovenija

Dogovor sklenjen v tajnosti?

Ljubljana, 06. 10. 2008 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ali so res nekaterim srednjim medicinskim sestram, zaposlenim v UKC Maribor, podarili napredovanje za pet plačilnih razredov? UKC namigovanja zanika.

Gregor Pivec, direktor UKC Maribor.
Gregor Pivec, direktor UKC Maribor. FOTO: Kanal A

Nov plačni sistem javnih uslužbencev še vedno buri duhove. V naše uredništvo smo prejeli pismo bralca, v katerem opozarja na nepravilnosti pri plačevanju srednjih medicinskih sester, zaposlenih na anasteziji in operacijskem bloku v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

"Minister za javno upravo Gregor Virant in direktor UKC Maribor Gregor Pivec  sta tem medicinskih sestram podarila pet plačilnih razredov,“ je zapisal bralec. Torej so napredovale za pet plačilnih razredov. Kot opozarja, bi po dogovoru morale sestre dobiti do konca decembra 2008 le 20-odstotni dodatek za povečan obseg dela, nato pa bi se njihov položaj uredil s prerazporeditvijo na ustrezno delovno mesto. Dogovor torej priviligira srednje medicinske sestre na anesteziji in operacijskem bloku, bralec pa tudi opozarja: “Dogovor je bil sklenjen v tajnosti, da to ne bi izvedeli tudi drugi, to se jim je dobesedno podarilo.“

"Ustvarjajo se nove krivice, ki naj bi jih nov plačni sistem odpravil,“ še zapiše bralec.

UKC Maribor zanika namigovanja

Po odgovore smo se obrnili na UKC Maribor, kjer so nam iz kadrovske službe sporočili, da so nove anekse izdali srednjim medicinskim sestram babicam za delovno mesto diplomirana babica in izdali sklepe o izplačilu povečanega obsega dela srednjim medicinskim sestram, ki delajo v intenzivnih terapijah oziroma tistim, ki opravljajo zahtevnejša dela.

So nekatere srednje medicinske sestre res napredovale za pet plačnih razredov?
So nekatere srednje medicinske sestre res napredovale za pet plačnih razredov? FOTO: POP TV

Kot so še sporočili, so razmišljali o možnosti enkratnega napredovanja, vendar le za nekaj srednjih medicinskih sester, ki delajo na najzahtevnejših delovnih mestih in so skoraj pred upokojitvijo. Sicer pa poudarjajo, da so vseskozi spoštovali določbe nove plačne zakonodaje pri razvrščanju delavcev v plačne razrede.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
06. 10. 2008 19.54
titovka,sej imaš zdej svoje,kaj niste komunjari bog in batina zakaj se kreveljiš krota zmešana
Puppy
06. 10. 2008 19.51
titovka
06. 10. 2008 19.19
v naši uničeni, obubožani in brezpravni državi je vse možno!!!