Slovenija

Dodatna možnost informiranja

Ljubljana, 15. 03. 2007 16.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na davčni upravi so vzpostavili klicni center, ki bo v pomoč zavezancem pri ravnanju z dohodninskimi napovedmi.

Delno izpolnjene dohodninske napovedi bodo zavezanci začeli prejemati že v naslednjem tednu
Delno izpolnjene dohodninske napovedi bodo zavezanci začeli prejemati že v naslednjem tednu FOTO: POP TV

Na davčni upravi RS (Durs) so z današnjim dnem vzpostavili klicni center, ki bo služil kot dodatna pomoč dohodninskim zavezancem pri ravnanju s predizpolnjenimi dohodninskimi napovedmi. Te bodo, kot so napovedali, zavezancem začeli pošiljati v začetku prihodnjega tedna.

Davčni zavezanci bodo lahko sodelavce davčne uprave na telefonski številki (01) 40-00-120 zaprosili za informacije v zvezi z dohodnino vse do 30. aprila, in sicer vsak delavnik med 8. in 16. uro. Gre torej za dodatno možnost informiranja, saj se dohodninski zavezanci še vedno lahko obrnejo na pristojne davčne urade ali izpostave ter na virtualno davčno asistentko Vido, so sporočili iz Dursa.

Vida - virtualna dacarka
Vida - virtualna dacarka FOTO: POP TV

Durs bo napovedi za odmero dohodnine za leto 2006 zavezancem poslala po pošti na dom. Napovedi bodo delno že izpolnjene, zato bodo morali zavezanci le preveriti podatke, jih morebiti popraviti in vpisati manjkajoče, zatem pa podpisan obrazec vrniti na pristojno davčno izpostavo. Po novem zakonu o davčnem postopku je skrajni rok za oddajo napovedi za odmero dohodnine prestavljen za mesec dni, na 30. april.

Zaradi omejenih zmogljivosti pošte nameravajo predizpolnjene napovedi pošiljati po približno 100.000 na dan, vsi zavezanci pa naj bi jih prejeli najpozneje do konca marca.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.