Slovenija

Direktorica le ubogala župana

Celje, 03. 11. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Damjana Seme
Komentarji
0

V Celju se še vedno ni polegel prah, ki ga je dvignila kazenska ovadba zoper župana in nekdanjo direktorico občinskega Zavoda za planiranje in izgradnjo. Kriminalisti so ju ovadili zaradi domnevnih nepravilnosti pri nakupu Kina Dom. Župan je na petkovi tiskovni konferenci že zanikal vse očitke. Odstavljena direktorica Monika Sečnik pa je posebej za 24 ur povedala, da je delala le po navodilih župana.

Zaradi domnevnih nepravilnosti pri nakupu kina Dom, ki so ga že porušili, so poleg župana ovadili tudi nekdanjo direktorico občinskega zavoda za planiranje in izgradnjo (Foto: POP TV)
Zaradi domnevnih nepravilnosti pri nakupu kina Dom, ki so ga že porušili, so poleg župana ovadili tudi nekdanjo direktorico občinskega zavoda za planiranje in izgradnjo (Foto: POP TV) FOTO: POP TV
Bojan Šrot
Bojan Šrot FOTO: POP TV

Celjski župan Bojan Šrot je vpletenost glede morebitnih nepravilnosti pri nakupu kina Dom, ki ga je občina kupila po enkrat višji ceni, kot je za objekt odštel nepremičninski posrednik, zanikal. Razlika v ceni naj bi bila kar 30 milijonov tolarjev.

Šrot je v petek povedal: "Pri meni se je pojavil sum, da ni bilo vse v redu, zato sem zbral vso dokumentacijo, naročil notranjo revizijo, odredil in imenoval komisijo in odredil zaseg računalnikov, da ne bi kakšnih listin dodatno producirali."

Monika Sečnik
Monika Sečnik FOTO: POP TV

In tako je po aferi tudi odstavil direktorico Zavoda za planiranje in izgradnjo, Moniko Sečnik. "Ko danes poslušam komentarje gospoda župana, mi nikakor ni jasno, kako se lahko tako spreneveda. Kar župan odloči, tako se je delalo. Župan ve popolnoma za vsako stvar, ki se na občini izvaja. Sem izredno razočarana, ker sem enostavno žrtev občinskih spletk," pravi Sečnikova.

Sečnikova pravi, da še danes ne ve, zakaj je morala kupiti kino Dom, ki so ga kasneje porušili, saj to ni bilo v občinskem planu. Na vprašanje, da je kupila kino Dom, ne da bi o tem odločal mestni svet, je Sečnikova odgovorila pritrdilno, saj je po njenih besedah tako odločil župan. Kot pravi, je šele iz medijev izvedela, da so za kino Dom, ki ga je kupila za 60 milijonov tolarjev, predhodniki odšteli le 30 milijonov.

SORODNI ČLANKI