Slovenija

Diagnostični center proti Velikonji

Bled, 21. 08. 2006 19.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Upokojenemu zdravniku, ki je objavil podatke o Drnovškovem in Peterletovem zdravstvenem stanju, grozi tožba.

Upokojeni zdravnik Tine Velikonja, ki je objavil podatke o zdravstvenem stanju slovenskega predsednika Drnovška in evroposlanca Peterleta, naj podatkov ne bi dobil od nekdanjega predstojnika blejskega diagnostičnega centra
Upokojeni zdravnik Tine Velikonja, ki je objavil podatke o zdravstvenem stanju slovenskega predsednika Drnovška in evroposlanca Peterleta, naj podatkov ne bi dobil od nekdanjega predstojnika blejskega diagnostičnega centra FOTO: POP TV


V Diagnostičnem centru Bled zanikajo trditve upokojenega zdravnika Tineta Velikonje, da je podatke o zdravstvenem stanju predsednika države Janeza Drnovška in poslanca v evropskem parlamentu Lojzeta Peterleta izvedel od pokojnega predstojnika centra Milana Gorenška.

Velikonja je namreč minuli teden razkril, da je z njegovo pomočjo prišel do nekaterih podatkov o zdravju obeh ministrov, kar v centru označujejo za neresnične in žaljive navedbe. Dodajajo še, da so Velikonjeve izjave ogrozile zaupanje, ki ga do institucije gojijo pacienti in drugi uporabniki njihovih storitev, zato so napovedali, da bodo v primeru pasivnosti glede "neresničnih in popolnoma izmišljenih navedb" proti Velikonji sprožili odškodninsko tožbo.

"Gorenšek je dal zaupnosti in varovanju podatkov največjo težo. Prav on je bil s svojo poklicno etiko zgled mnogim zdravnikom in glavni nosilec vrednote zaupanja v našem centru", je zapisano v sporočilu za javnost. V  Diagnostičnem centru Bled ob tem zagotavljajo, da "je zaupanje njihova temeljna vrednota, ki jo dosledno uresničujejo na vseh ravneh delovanja".

Ob tem so spomnili, da je že Urad informacijske pooblaščenke ugotovil, da podatki, ki jih je Velikonja objavil v spornem članku, niso skladni z osebnimi podatki iz njunih zdravstvenih kartotek.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.