Slovenija

Demonstracij zaenkrat ne bo

Ljubljana, 17. 05. 2006 19.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kot kaže, napovedanih študentskih demonstracij ne bo. Študentje upajo, da bodo z vlado podpisali sporazum.

Kot za zdaj kaže, študentskih demonstracij, napovedanih za prihodnjo sredo, ne bo
Kot za zdaj kaže, študentskih demonstracij, napovedanih za prihodnjo sredo, ne bo FOTO: Dare Čekeliš
Pogajanja med vlado in študenti se bodo nadaljevala v ponedeljek. Če sporazuma ne bodo podpisali, bodo študentje spet resno razmislili o protestih.

Vladni in študentski pogajalci so danes znova sedli za pogajalsko mizo. Po skoraj treh urah pogovorov sta strani po mnenju ministra za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Jureta Zupana ter predsednika odbora za visoko šolstvo pri ŠOS Bojana Kureža zelo blizu dogovora.

V ponedeljek se bodo pogajalci ponovno sestali, predvidoma ob 16. uri na visokošolskem ministrstvu, do takrat pa o posameznih točkah pogajanj ne želijo govoriti, da ne bi kakor koli ogrozili podpisa sporazuma.

Minister je današnje pogovore s predstavniki študentov sicer označil kot naporne, saj so se pogovarjali o vseh točkah dogovora, obenem pa je dodal, da je s pogovori zelo zadovoljen.

Kurež pa je pojasnil, da se bodo priprave na demonstracije nemoteno nadaljevale, če pa bodo v ponedeljek sklenili dogovor, demonstracij ne bo. "Primaren namen je, da se sporazum čim prej podpiše," je še dejal Kurež.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jungle@email.si
18. 05. 2006 15.36
seveda so enotni, samo problem je kdo so ti študenti to so največkrat tisti ki več hodjo okol faksa in tisti ki ne delajo redno....... vsi, ki sem jih naštel so tisti, ki so enotni in predstavljajo marionete vodstva ŠOU-a, da se zvirajo s transparenti....
kgb@akcija.net
18. 05. 2006 13.21
razlika med študenti in ostalimi je ta da so študenti enotni in to pokažejo, medtem ko delavci in ostali samo jamrajo ko je čas za akcijo se pa potuhnejo
jungle@email.si
18. 05. 2006 12.01
edino kar je sporno so šolnine za redni študij, vse ostalo je čist brez zveze, če bo vlada ugodila tudi drugim zahtevam na tak ali drugačen način bodo skočili tudi ostali državljani ki že delajo ali pa so nezaposleni, njim se godijo tudi krivice in nekaterim zelo velke in bodo prišli do svojih zahtev, še neki bom povedu tko ko žvijo študenti pr ns malo kje tako, mislm "dobro" ,..... "veste to je tko ko podreš eno domino se podrejo vse" toliko v razmislek......