Slovenija

Deložirana družina na MOLu

Ljubljana, 06. 12. 2006 14.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

MOL je deložirani družini Majer iz Kolizeja ponudila začasno nastanitev v nujni bivalni enoti.

Kolizej - nekdanji dom družine Majer
Kolizej - nekdanji dom družine Majer FOTO: POP TV


Magda Majer
, ki so jo v torek skupaj z družino na podlagi pravnomočne odločbe sodišča deložirali iz stanovanja v Kolizeju, je nenapovedano obiskala Mestno hišo. Ker je bil župan Zoran Jankovič odsoten, je Majerjevo sprejel podžupan Jani Möderndorfer in ji predstavil pomoč, ki ji jo lahko ponudi Mestna občina Ljubljana. Majerjeva je povedala, da ji je MOL ponudila začasno nastanitev v nujni bivalni enoti, zaradi česar je zelo vesela, saj ni zahtevala več kot streho nad glavo.

Majerjeva je izpolnila prijavnico za nujno bivalno enoto, ki jo mora sicer še dopolniti, vendar je nastanitev družine mogoča v najkrajšem možnem času, so pojasnili na MOL. Majerjeva še pričakuje ogled razpoložljivih bivalnih enot. Po zagotovilih direktorice Javnega stanovanjskega sklada MOL Jožke Hegler je nastanitev mogoča še danes, je dejala Majerjeva. Povedala je še, da je zadnjo noč s soprogom preživela na urgenci, kamor so jo v torek popoldne zaradi slabosti odpeljali z vozilom nujne medicinske pomoči, takoj zjutraj pa je začela iskati pomoč pri zagotovitvi nadomestnih prostorov za družino.

Družino Magde Majer so po sodni odločitvi deložirali v torek
Družino Magde Majer so po sodni odločitvi deložirali v torek FOTO: POP TV


Kot je znano, je deložacija potekala v spremstvu policistov, saj so se v stanovanju Majerjeve že pred napovedano deložacijo zbrali aktivisti Dostje, Roga in Društva CIIA, da bi preprečili deložacijo. Po prihodu policije se je Majerjeva pogovorila z izvršiteljem in pristala, da se sama umakne iz stanovanja, napovedala pa je, da bo šla s svojim problemom na evropsko sodišče.

Majerjeva, ki je tudi predsednica Društva stanovalcev Kolizeja, je prepričana, da se ji lastnik Kolizeja Jože Anderlič na ta način maščuje. Trdi, da sklepa o izvršbi ni dobila in se zato nanj ni mogla pritožiti. O deložaciji je bila obveščena s strani izvršitelja. Nasprotno pa je ostalih osem družin, ki prebivajo v Kolizeju, dobilo sklepe o izvršbi, nanje so se pritožili, kar je zadržalo izvršbo do odločitve sodišča.

Predstavnica družbe Kolizej Mateja Špan je pojasnila, da je Majerjeva leta 2005 podpisala poravnavo na sodišču in pristala, da se bo septembra 2005 sama izselila. Ker tega ni storila, je pravnik družbe Kolizej vložil zahtevo za izvršbo. Sodišče je sklep o izvršbi izdalo 13. oktobra 2005, pravnomočen pa je postal 3. novembra 2005.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mud
06. 12. 2006 21.53
Ma kakšna slovenska družina, on je itak z juga, ona je pa tudi od začetka pi.darij na balkanu živela dol in z vojsko hodila po frontah. Kaj mislite kaj je tam počela?
max99
06. 12. 2006 16.04
BATINE JE ISKAL!
it.sucks2@yahoo.com
06. 12. 2006 15.11
ja da o tem sploh ne začnemo slovenec! škoda besed :(
rosomoh@email.si
06. 12. 2006 15.10
Mene zanima kaj je tam počel tisti kosmati "izbrisani" bacil?
s_slovenec@hotmail.com
06. 12. 2006 15.01
Kam gre ta država? Za rome najde 100 lokacij in možnosti pa jih nočejo, slovenske družine pa meče na cesto :(
it.sucks2@yahoo.com
06. 12. 2006 14.52
je bil že čas! ... lahko bi pa počakali da se jim podre na glavo...