Slovenija

Delavske demonstracije

Ljubljana, 20. 11. 2007 21.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Darja Tibavt Cilinger
Komentarji
4

Odgovori na vprašanje, zakaj sobotne demonstracije in proti komu, bi bili zanimivi za vlado in delodajalce.



SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

minnaema@yahoo.com
21. 11. 2007 14.51
Kaj ,ko varstvo človekove osebnosti in dostojanstva,(-kakor esplcitira najsvetlejša bukvica v naši državi, ki se ji reče Ustava RS)-velja le v deklerativni obliki- z obljubami-pa ,če so še tako zelo lepo napisane z njimi ni mogoče živeti!
Shiraz
20. 11. 2007 22.41
Pozdravljeni, "Delavski protest" bi lahko naslovil kolumno kak novinar v dnevnem časopisju, vendar ne bi smel pozabiti mojih narekovajev v naslovu. Zakaj je temu tako? Iz čisto preprostega razloga. Ker to ni bil protest obubožanih delavcev, pač pa je bil to protest študentov, ki so delili antivladni propagandni material, v katerem so se "borili" proti šolninamin in sploh niso imeli pojma, zakaj se protestira. Bil je to protest gejev in lezbijk, ki so se s svojimi transparenti zavzemali za lastne ideale, čigar napisi niso omenjali višjih plač. Bil je tudi protest komunistov, ki so pod pretvezo, da se zavzemajo za višje plače, namesto transparentov nosili komunističen zastave, na katerih je pisalo o združevanju proletarcev ne pa o dvigu plač. Je bil to res protest tistih, ki krvavo služijo denar. Ne, ni bil to naš protest, bil je protest veljakov politične levice, ki so si med protestniki nabirali fis točke z besedami...mi smo z vami.......MENE NISO PREPRIČALI. Zakaj Vam to pišem? Zato, ker sem tudi jaz bil tam in tudi mene je zeblo, kakor mnoge, vendar se nisem boril proti vladi, temveč proti požrtnim delodajalcem, ki so se skopuško greli noge doma. Več, kot očitno je, da je opozicija napovedala "sveto vojno" vladajoči strukturi", vendar se je zmotila v nečem. V tem, da Slovenci in Slovenke nismo naiven narod in znamo razmišljati s svojo glavo. Razmišljajte tudi vi tukaj, ki pišete in preden kaj zapišete, preverite, ali pišete resnico ali laži.
xxl.2005@gmail.com
20. 11. 2007 22.30
Zanima me, koliko ljudi je prišlo na stavko zaradi svojega slabega položaja in koliko je prišlo le izrekat podporo tistim. Mislim, da je 3/4 prisotnih podpiralo en drugega, čeprav imajo 20% višjo plačo od moje. Pa že moja ni na minimumu.
adolf.broz@yahoo.com
20. 11. 2007 22.29
Janša,samo tako naprej!!! Ex komunistično in LDS-ovsko bando bi bilo potrebno zapreti, in jim pobrati vso premoženje ki so ga nakradli. Kučanovi lopovski tajkuni Jankovič, Rigelnik. BTC, pivovari, KD, Gantar, Lah, Horvat..., prišel bo dan, ko boste odgovarjali za svoje početje, zato pa slovenci PODPRIMO JANEZA JANŠO NA NASLEDNJIH VOLITVAH, DA BO DOBIL VSAJ 2/3 GLASOV IN TO KOMUNISTIČNO BANDO (ZDAJ GLAVNE KAPITALISTE KI PLAČUJEJO LJUDEM ZA DELO PO 300 EUR) POSTAVIL PRED SODNIKE. VSI ZA JANŠO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!