Slovenija

Cukova odhaja s sklada

Ljubljana, 01. 11. 2005 08.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Z začetkom novembra Marja Majer Cuk odstopa z mesta direktorice Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS.

Cukova se je po dveh mesecih odsotnosti zaradi bolezni še za nekaj dni vrnila na svoje delovno mesto
Cukova se je po dveh mesecih odsotnosti zaradi bolezni še za nekaj dni vrnila na svoje delovno mesto FOTO: POP TV

Vlada se je z odstopno izjavo Marje Majer Cuk seznanila v petek in ob tem sklenila, da bo objavila javni razpis za novega direktorja sklada. Do imenovanja novega direktorja pa je Državnemu zboru za vršilca dolžnosti direktorja sklada v imenovanje predlagala vodjo kabineta na kmetijskem ministrstvu Sergija Daolia.

Nobena očitana nepravilnost ni bila ugotovljena, niti nobeno kaznivo dejanje. Prepričana sem, da sem prvi mandat, prva štiri leta, in tudi zdaj, v dveh letih in pol sedanjega mandata, z vso odgovornostjo vodila sklad. Marja Majer Cuk

Z odstopno izjavo Cukove so se v petek na izredni seji seznanili tudi člani Sveta Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS. Ob tem je svet soglašal s sporazumnim prenehanjem njenega delovnega razmerja, je po seji povedal predsednik sveta Franc Kebe. Dodal je, da se bo njeno delovno razmerje prenehalo najkasneje tri mesece po tistem, ko se bo z njenim odstopom seznanil Državni zbor.

Odstopa zaradi "nečloveških očitkov"

Kot je znano, je Cukova sredi oktobra napovedala, da bo s 1. novembrom odstopila s položaja. Svojo odstopno izjavo je posredovala Državnemu zboru in vladi. Med drugim je pojasnila, da odstopa zaradi osebnih in zdravstvenih razlogov, "predvsem zaradi tega, ker je bilo v zadnjih petih mesecih preveč, tudi absurdnih in včasih nečloveških, neutemeljenih očitkov proti meni osebno in tudi delu, ki sem ga opravljala na skladu".

SORODNI ČLANKI