Slovenija
Oglas

Čudovita ideja za vašo jesensko pustolovščino!

Ljubljana, 25. 10. 2024 09.02 | Posodobljeno pred eno minuto

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Odkrili smo popolno destinacijo za jesenski oddih – Pomurje! Če še nimate ideje, kje bi preživeli proste dneve, vas vabimo, da raziščete ta čudovit kotiček na stičišču štirih držav.

Pomurje

Pomurje, regija na stičišču Slovenije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške, je raj za ljubitelje narave, kulture in pristne, domače kulinarike, ki prebudi brbončice in ogreje srce. Kljub svoji umirjeni naravi skriva nešteto priložnosti za nepozabna doživetja. Jesen je idealen čas, da odkrijete vse lepote regije na skrajnem severovzhodu naše dežele, ki se v tem obdobju obarva v tople, zlato-rjave odtenke. Pomurje vas bo navdušilo s svojo raznolikostjo in pristnostjo, saj ponuja možnosti tako za aktiven oddih kot tudi umirjeno sprostitev. Krompirjeve počitnice so pravi čas, da odkrijete skrita obmejna območja, kjer številne naravne in kulturne znamenitosti potrpežljivo čakajo, da jih raziščete.

Vaša jesenska pustolovščina se lahko prične z obiskom interaktivnega doživljajskega parka Expano v Murski Soboti.  Nahaja se tik ob Soboškem jezeru in ponuja virtualno doživetje, ki vas popelje po raznoliki ponudbi Pomurja. V Expanu boste na enem mestu izvedeli več o naravi, kulturi, zgodovini ter turističnih zanimivostih in kulinarični ponudbi regije. Večpredstavnostne izkušnje, zanimive razstave in multimedijske vsebine vam bodo omogočile, da Pomurje doživite na edinstven način ter izdelate načrt za popolni izlet po tem slikovitem območju. Ko boste raziskali vse, kar Expano ponuja, je čas, da se podate na pot in v živo spoznate lepote regije.

Pomurje

Pomurje lahko raziščete, doživite in okusite ali pa se le sprostite v objemu slikovite pokrajine in prijaznih ljudi. Vsak obisk je priložnost za nova doživetja, ki jih ne boste pozabili.

Raziščite jesensko obarvane Lendavske gorice, kjer vas med zlato-rdečimi vinogradi čaka razgled, ki vam bo vzel dih. Zagotovo ne boste spregledali Stolpa Vinarium, na vrhu katerega boste iz ene točke videli v kar štiri države. Odkrijte čarobnost Krajinskega parka Goričko, ki v jesenskih barvah zažari kot zahajajoče sonce. Ne pozabite obiskati največjega gradu na slovenskem s 365 prostori ter ostankov vulkana v Doživljajskem parku Vulkanija.

Mir in spokojnost narave lahko izkusite med sprehodom v meglicah, ki se dvigujejo ob reki Muri ali ob Bukovniškem jezeru, kjer lahko obenem raziščete še biotsko raznovrstnost. Temperature so še vedno dovolj prijetne, da se odločite za kolesarsko turo po jesensko obarvanih poljih in gozdovih. Doživetja v naravi so v tem letnem času še posebej čarobna. Eno izmed kolesarskih tur lahko izberete na visitpomurje.eu, kolo pa najamete v TICu Moravske Toplice.

Pomurje

Po dnevu polnem raziskovanja se imate možnost sprostiti v eni od pomurskih termalnih oaz, in sicer v Termah 3000, Termah Vivat, Termah Banovci ali Thermal Resortu Lendava. V topli termalni vodi se boste ogreli in sprostili, hkrati pa poskrbeli za svoje zdravje in dobro počutje. Jesenski večeri v wellness centrih in spa-jih, obkroženi z naravo, so izvrsten  način, da si napolnite baterije in zaključite dan v objemu prijetne topline.

Vendar pa jesen v Pomurju ni popolna brez pristne kulinarike, ki vas bo popeljala v svet lokalnih dobrot. Pomurska kuhinja v tem času zaživi v paleti bogatih okusov sezonskih sestavin in tradicionalnih receptov, ki so se ohranili skozi generacije. Med najbolj priljubljene jedi zagotovo  sodi prekmurska gibanica, ki z mešanico skute, jabolk, maka in orehov nežno poboža brbončice. Na jedilniku jesenskih dobrot ne sme manjkati bujta repa, jed iz okisane repe, svinjskega mesa in prosene kaše, katere polni okus napoveduje hladnejše dni. Navdušile pa vas bodo tudi koline, domače mesnine z lokalnih kmetij, ki nosijo pečat avtentičnosti regije. Pravijo, da ljubezen gre skozi želodec in če ta rek drži, vam zagotavljamo, da boste prav na področju kulinarike deležni prave pomurske ljubezni.

Pomurje

Pomurje pa je znano tudi po svojih vinih. Jesen prinaša sveže zaloge vina, ki ga lahko pokusite v številnih lokalnih kleteh. Pogumno se sprehodite po vinskih poteh Lendavskih goric in Goričkega lahko pa obiščete radgonske gorice ali vinorodne griče okoli Jeruzalema in si privoščite kozarček odličnega lokalnega vina, s katerim zaključite vaše kulinarično doživetje.

Vse ponudnike na območju, kjer se stikajo štiri meje, si lahko ogledate na spletni strani visitpomurje.eu ali pa se po nasvet, kam bi se odpravili v Pomurju, odpravite v Expano, ki so vrata v Pomurje. 

Zakaj sploh obiskati Pomurje? Tukaj čas teče počasneje, zato si ga pridobite. V jesenskem času jutranje meglice hitro prežene sonce, ki ga na teh koncih imamo največ v Sloveniji. Če pa slučajno naletite na deževen dan, ga užijte v Expanu, Vulkaniji, v termah ali eni od domačih gostiln.


Naročnik oglasne vsebine je Razvojni center Murska Sobota.

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8