Slovenija

Člane predlagalo pet strank

Ljubljana, 15. 12. 2005 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predloge za člane v komisiji, ki naj bi preučevala sporno prodajo deležev KAD in SOD, je podalo pet strank.

Rop na seji
Rop na seji FOTO: POP TV

Predloge za članstvo v komisiji DZ, ki naj bi preučevala domnevno sporne prodaje deležev Kapitalske družbe (KAD) in Slovenske odškodninske družbe (SOD) v gospodarskih družbah, so do danes posredovale vse koalicijske stranke in SNS. "Poslanske skupine so posredovale predloge za pet članov komisije in pet namestnikov, kar zadovoljuje zahtevam poslovnika o preiskovalni komisiji," je pojasnil predsednik mandatno-volilne komisije Franc Sušnik (SDS).

Rok, do katerega morajo poslanske skupine posredovati predlog za članstvo, se izteče danes. V petek bo o sestavi in imenovanju predsednika, podpredsednika ter članov in namestnikov članov odločala mandatno-volilna komisija.

Predloge za člane in namestnike so danes potrdili tudi v posameznih poslanskih skupinah. Koalicijska SDS je tako tudi tokrat za članico komisije predlagala Polonco Dobrajc, za namestnika pa Zvonka Černača. Tudi poslanska skupina NSi je za člana znova predlagala Cirila Testena, za namestnika pa Franca Capudra. SLS, ki je najprej predlagala Stanislava Brenčiča, tokrat za člana predlaga Kristjana Janca, za namestnika pa Josipa Bajca.

Tokrat je člana predlagala tudi koalicijska DeSUS, ki se je sprva svojemu članu v preiskovalni komisiji odrekla. Kot so v DeSUS pojasnili, so se za predlog svojega člana odločili na podlagi koalicijskega dogovora. Predlagali so Ivana Jelena, za njegovega namestnika pa Franca Žnidaršiča. Svojega člana je predlagala tudi opozicijska poslanska skupina SNS, in sicer Srečka Prijatelja, njegov namestnik pa bo Boštjan Zagorac.

Svojih članov pa tudi tokrat nista predlagali opozicijski SD in LDS, ki v komisiji ne želita sodelovati, dokler ne bo dosežen dogovor. SD in LDS zahtevata, da komisija najprej obravnava primer Mercator in da ta del preiskave vodi poslanec iz vrst LDS ali SD.

SORODNI ČLANKI