Slovenija

Četvorka pred sodiščem?

Ljubljana, 21. 05. 2007 12.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Š.Z./I.H.
Komentarji
9

Plesna zveza Slovenije se bo zaradi domnevne poneverbe rezultatov plesne šole Urška obrnila na sodišče.

Plesna zveza Slovenije (PZS) bo na ljubljanskem okrožnem tožilstvu do 24.00 ure vložila kazensko ovadbo zoper Plesno šolo Urška, je za 24ur.com povedal predsednik sekcije za plesno rekreacijo pri zvezi, Rudolf Kocbek. V ovadbi plesni šoli Urška očitajo poneverbo listin in goljufijo, ker naj bi priredila podatke o številu maturantov, ki so sodelovali na Maturanstki paradi 2007.

Urška je poneverila rezultate v Ljubljani, trdijo v PZS
Urška je poneverila rezultate v Ljubljani, trdijo v PZS FOTO: POP TV

V PZS trdijo, da je Urška podporo institucij države, mesta Ljubljane in medijev zlorabila za prikazovanje lažnih podatkov, in sicer da je v sedmih slovenskih in 16 tujih mestih zbrala 24.416 maturantov in tako za nekaj sto maturantov sama presegla rekord, ki je bil v preteklih letih dosežen v sodelovanju s Plesno zvezo Slovenije. Kocbek pojasnjuje, da je Urška v okviru svoje prireditve za Guinnessov rekord prijavila tudi številke iz nekaterih mest, kjer je prireditev organizirala PZS, npr. Kraljevo. In to zato, ker njihove številke za rekord ne bi zadoščale, je prepričan Kocbek.

Dokaz za goljufijo naj bi bilo tudi navedeno število plesočih v Ljubljani. Kocbek trdi, da številka, ki jo je posredovala Urška - 11.000 maturantov - ne more biti točna, saj na tako majhni površini ne more zaplesati toliko plesalcev. Poleg tega, poudarja, je plesna šola Urška številko plesočih maturantov v Ljubljani naknadno zmanjšala na nekaj več kot 10.000 maturantov.

Četvorka v Celju
Četvorka v Celju FOTO: X-MEDIA

V Plesni šoli Urška očitke zavračajo. Prva številka, 11.000, je bila res napačna, a smo jo popravili, trdijo. V Ljubljani naj bi tako po njihovih podatkih plesalo 10.000 zdajšnjih in nekdanjih maturantov, zaradi velike udeležbe pa so morali celo podaljšati traso za ples od Figovca do Kongresnega trga.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Black123
14. 05. 2008 21.56
+1
sami bebci. Prou lepo je videt, da plesna zveza ne prenese poraza, k drgači do tega ne bi pršlo. očitno so tam taki ljudje, k morjo bit pousod prvi, in zaradi njih nastradajo tisti, ki so u dogodku udeleženi - to so maturantje in ostali, ki plešejo četvorko z njimi - poleg tega pa jih na tak način ponižajo pred celo evropo. Sram vas bodi.
tamara.stiglic@gmail.com
23. 05. 2007 11.07
torej SRAM VAS JE LAHKO!! in to tiste, ki sedaj nekaj pravijo da ni bilo rekorda in nevem kaj še vse!!! sama sem plesala 2x (2002 in 2006) in mi je bilo zelo fajn! in zakaj se nemorete zmenit kdo je organizator ali kakorkoli že!! ko smo mi plesali nam nobeden ni povedo da sta dva organizatorja, ampak smo samo plesali!!! :) V GLAVNEM SRAM VAS JE LAHKO, DA ZDAJ TO DELATE MATURANTOM, KI SO SE ZELO VESELILI PLESA.)
joniactionman@hotmail.com
22. 05. 2007 23.45
Ciste buce dj ne me j......, pa pejte se drugi plesat, sam sem letos plesal kot maturant ampak ce bo nasljednje leto cetvorka grem ponovno plesat
polo19sdi
22. 05. 2007 14.21
sej so sami priznali, da so bili maturantje in nekdanji maturantje. Kako lahko na četvorko prijavljaš nekdanje maturante? A ni potem vseeno, da kar celo ljubljano, maribor, celje,...ma kar celo slovenijo prijaviš pa je stvar rešena.
kojik@volja.net
22. 05. 2007 11.35
Če se ne bi skregal, se tud ne bi noben buno, da so pretiraval s številkami. Verjetno je že vsa leta ista zgodba...
generalpostmail@hotmail.com
22. 05. 2007 10.13
Kak ste bedni vsi na teh PZS in ostalih šolah...tipična slovenska foušija!! Potem pa vse propade... bravo...
babicpeter@hotmail.com
21. 05. 2007 21.43
Kaj je namen PZS? PZS je podelila nekaterim plesnim solam licenco za organizacijo cetvorke, te plesne sole pa vodijo vodilni na PZS in posledica tega je ta, da plesna sola ki lahko organizira cetvorko se s tem dogodkom promovira maturantom in srednjim solam. Cetvorka je reklama za organizacijo maturantskih plesov (denar), tako plesne sole brez licence ne morejo organizirati maturantskih plesov ker se maturantje odlocijo za tisto, ki ima zuranje na cesti. Tako so se vodilni mozje v PZS otresli in zascitili pred konkurencnimi plesnimi solami za organizacijo mat. plesov. Kdo pa je PZS, da ima pravico deliti neko "LICENCO", ja ce je govora o !!QUADRILLE!! in ne o MATURANTSKI PARADI ? V CEM JE RAZLIKA?
andrej.rajh@ibe.si
21. 05. 2007 19.12
Le zakaj nočejo postaviti skupnega rekorda?
hecate
21. 05. 2007 18.49
sej pravim...velik maturantou lažno izpolnjuje kartončke za prijavo z lažnimi imeni zato da dobijo kape, majce in dežnike potem pa sploh plešejo ne.