Slovenija

Cerkev do nadaljnjega upravnica

Bled/Ljubljana, 09. 05. 2006 16.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ministrstvo pripravlja javni razpis za zakup blejskega otoka. Upravljalec bo moral zanj zgledno skrbeti.

Upravljalec, ki bo izbran na razpisu, bo moral pripraviti kulturno turistično ponudbo
Upravljalec, ki bo izbran na razpisu, bo moral pripraviti kulturno turistično ponudbo FOTO: POP TV

Ministrstvo za kulturo bo do končne odločitve Ustavnega sodišča RS glede denacionalizacije Blejskega otoka podaljšalo upravljanje z otokom dosedanjemu upravljalcu, blejski rimskokatoliški župniji, ki z otokom upravlja že od leta 1992.

Po odločitvi sodišča o ustavni pritožbi blejske župnije, ki se je tako odzvala na zavrnitev vrnitve Blejskega otoka Cerkvi s strani Vrhovnega sodišča RS, pa bo ministrstvo pripravilo javni razpis za dolgoročen zakup otoka.

V razpisu za oddajo otoka v dolgoročni zakup bo opredeljeno obdobje od 20 do 25 let z možnostjo podaljšanja. Pri tem pa ministrstvo od najemnika oziroma zakupnika pričakuje, da bo kot skrbni gospodar kakovostno obnovil in vzdrževal objekte na otoku, saniral vegetacijo in obalo otoka ter izvajal ustrezno turistično ponudbo in nudil kakovostne kulturne prireditve ter gostinsko ponudbo, so sporočili z ministrstva za kulturo.

Ob tem so na ministrtvu zagotovili, da se zaenkrat o nadaljnji usodi Blejskega otoka še niso pričeli pogovarjati niti z blejsko župnijo niti s komerkoli drugim.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.