Slovenija

'Če bo volja obojestranska'

Ljubljana, 18. 12. 2007 16.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predstavniki pogajalskih skupin zdravnikov in ministrstva za zdravje upajo na zaključek pogajanj že januarja.

Predstavniki pogajalskih skupin zdravnikov in ministrstva za zdravje so bili na današnjem uvodnem srečanju zelo zadržani s svojimi izjavami glede zdravniških plač.

Darko Žiberna se je pripravljen pogajati s 'komerkoli, ki ima izkazan pravni interes in neko vsebino'.
Darko Žiberna se je pripravljen pogajati s 'komerkoli, ki ima izkazan pravni interes in neko vsebino'. FOTO: POP TV

Predsednik sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Fides Konrad Kuštrin in državni sekretar na ministrstvu Darko Žiberna o vsebini zahtev Fidesa nista želela govoriti, napovedala pa sta, da se bodo srečali kmalu po novem letu. Kuštrin je ocenil, da se pogajanja lahko zaključijo že v januarju, "če bo dobra volja na obeh straneh".

Žiberna je predlog Fidesa ocenil za konstruktivnega in utemeljenega. "Veseli smo, da so v predlogu naredili diferenciacijo med zdravniškimi poklici," je dejal državni sekretar. Znova je poudaril, da so informacije o zdravniški zahtevi po 30-odstotnem povišanju plač "več ali manj špekuliranje."

Konrad Kuštrin meni, da morajo sindikalni pogajalci pridobiti še mnenje glavnega odbora sindikata in šele za tem bodo pogajanja lahko stekla.
Konrad Kuštrin meni, da morajo sindikalni pogajalci pridobiti še mnenje glavnega odbora sindikata in šele za tem bodo pogajanja lahko stekla. FOTO: POP TV

Kot je pojasnil Kuštrin, bodo svoje zahteve javno predstavili takrat, ko bo kolektivna pogodba podpisana. "Razložili smo svoje poglede na tarifni del kolektivne pogodbe za javni sektor, nadaljevanje še sledi. O uvrstitvah se nismo pogovarjali, saj se moramo najprej dogovoriti o členih in jih napisati."

Dodal je še, da se Fides ne ukvarja s tem, kako se vlada pogaja z drugimi sindikati. "Vsem sindikatom želimo čim boljše in naših zahtev nikoli ne baziramo na uspehih ali neuspehih drugih sindikatov, ampak na argumentih," je Kuštrin odgovoril na vprašanje, kaj pričakujejo po tem, ko je vlada "popustila" medicinskim sestram.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

doki007@email.si
18. 12. 2007 17.26
ta žiberna je pa res en kerlc ,...namesto da bi se zavzel za svoje kolege zdravnike v povečanju plač ,....pa vse skupaj zavira ,..!!!!!! -----a tut njega komandira ta grofica ZOFIJA ,.....???