Slovenija
Oglas

Če berete digitalno, lahko uživate maksimalno

Ljubljana, 23. 07. 2024 08.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ljudje danes ne beremo manj, temveč drugače. Nove tehnologije in mediji prinašajo drugačne oblike knjižnih vsebin – zvočnice in e-knjige, ki dopolnjujejo tiskane knjige. Omogočajo nam, da lahko v zgodbah uživamo neomejeno, kadarkoli in kjerkoli. Novi knjižni formati so odgovor na čase, v katerih živimo hitreje, smo izpostavljeni številnim dogodkom in informacijam, naši dnevi pa niso nič daljši.

Mladinska knjiga PLUS
Mladinska knjiga PLUS FOTO: Shutterstock

David se v službo v Ljubljano vsak dan vozi iz Krškega. Za to potrebuje dobro uro in marsikdaj mu živce načenjajo zastoji. Maja ima razposajenega malčka, ki se pred spanjem nikakor ne umiri. Polona želi izboljšati kondicijo, izgubiti kak kilogram in izoblikovati postavo. Vendar se le stežka pripravi k temu, da bi odtekla nekaj kilometrov. Mirana podjetje pošilja po vsem svetu, na svojih poteh pa se pogosto znajde v mehurčkih neproduktivnega časa.

Prvi trije so za to, da bolje izkoristijo čas, dosežejo želeno ali se motivirajo, začeli uporabljati zvočnice – knjige, v katerih uživajo v zvočni obliki. Davidu promet več ne predstavlja stresa, saj komaj čaka, da zjutraj v avtu prisluhne najljubši zvočnici. Sedemletni Matic že pri večerji sprašuje mamo, katero pravljico bosta poslušala. Polona je celo za dvakrat povečala število pretečenih kilometrov, saj med tekom enostavno ne more nehati poslušati iskrive ljubezenske zgodbe. Miran pa je prebral toliko priročnikov v obliki e-knjig, da razmišlja, da bi enega napisal še sam. 

Mladinska knjiga PLUS
Mladinska knjiga PLUS FOTO: Shutterstock

Zgodbe, ki so na voljo vedno in povsod

Novi knjižni formati, kot sta zvočnica in e-knjiga, v današnjem hektičnem vsakdanu pridejo prav, tudi če ne berete pogosto, saj pomagajo, da ste pri opravkih učinkovitejši in čas preživite bolj polno – kot je razvidno iz zgornjih primerov. Neprecenljivi pa so tudi za vse, ki ste ljubitelji knjig in kljub pomanjkanju časa ne želite brati manj. Z zvočnicami in e-knjigami lahko namreč po dobrih zgodbah in znanju posegate kjerkoli, na letalu, na vlaku, v parku ali v udobju domačega vrta, kadarkoli vam to ustreza. 

Več idej za naslednji knjižni obrok

Novi digitalni knjižni formati in mediji pa poleg neomejene dostopnosti prinašajo še druge prednosti, ki jih tiskani knjižni svet nima. Vsem, ki radi berete in vam v požiranju zgodb zmanjkuje idej za naslednji obrok, lahko zelo prav pride pripomoček, ki je poln dobrih predlogov. Eden takšnih je Mladinska knjiga PLUS, ki poleg izjemne ponudbe digitalnih knjižnih vsebin omogoča neomejeno branje. Kot naročnik lahko namreč berete in poslušate čisto vse naslove, ki jih ni malo, saj Mladinska knjiga PLUS prinaša žanrsko izjemno raznolik nabor zvočnic in e-knjig v slovenskem jeziku, v katerem prav vsakdo najde nekaj zase. Na voljo so najbolj iskani naslovi iz slovenskih knjižnic iz vseh knjižnih zvrsti, torej največje in najbolj aktualne slovenske ter svetovne uspešnice, pa tudi celo bogastvo pravljic za najmlajše.

Mladinska knjiga PLUS
Mladinska knjiga PLUS FOTO: Shutterstock

En neizčrpen vir za več bralcev hkrati

Prednost Mladinske knjige PLUS je tudi, da ena naročnina prinaša neomejen dostop do celotne zbirke naslovov na kar treh napravah naenkrat. Ker je žanrski razpon vsebin v Mladinski knjigi PLUS izjemen, lahko v njej zgodbe zase tako najdete prav vsi člani vaše družine, četudi vsak prihaja iz svojega knjižnega vesolja. 

Tiskani knjižni svet se dopolnjuje z digitalnim

A vse to še ne pomeni, da je tiskanim knjigam v današnjem času odklenkalo. Branje knjig v klasični obliki prinaša prednosti in užitke, ki se jim mnogi ne želijo odpovedati. Tiskano knjigo je mogoče prijeti v roko, jo poduhati, posebno ugodje prinaša obračanje listov ali že samo ogledovanje knjig na polni knjižni polici. 

Vse to prepoznavamo tudi pri Mladinski knjigi, zato v Mladinski knjigi PLUS ponujamo vsebine, ki združujejo najboljše iz obeh svetov, digitalnega in tiskanega. Ob mesečnem paketu 

Digitalni svet , ki vabi v bogate in raznolike svetove zvočnic, e-knjig in video vsebin, Mladinska knjiga PLUS nudi tudi letni naročniški paket 

Digitalni svet PLUS, ki poleg obilja digitalnih zgodb odpira vrata k veliko ugodnejšem nakupom več kot tri tisoč tiskanih uspešnic Sveta knjige. Da bi bile ugodnosti še večje, oba paketa nudita tudi brezplačno poštnino ob vseh nakupih na portalu Emka. Vabljeni, da Mladinsko knjigo PLUS preizkusite sami!


Naročnik oglasne vsebine je Mladinska knjiga založba.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA