Slovenija

Časa ni več veliko

Ljubljana, 24. 04. 2007 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Študentska organizacija Slovenije poziva študente in dijake, naj pravočasno oddajo dohodninsko napoved za leto 2006.

ŠOS študente in dijake opozarja, naj ne pozabijo oddati napovedi dohodnine. Časa ni več veliko.
ŠOS študente in dijake opozarja, naj ne pozabijo oddati napovedi dohodnine. Časa ni več veliko. FOTO: Reuters

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) poziva vse študente in dijake naj preverijo točnost informacij, ki so navedene v predizpolnjenem dohodninskem obrazcu za leto 2006 ter do konca aprila 2007 oddajo davčno napoved.

Študentom in dijakom, ki v lanskem letu z delom preko študentskih servisov niso dosegli 604.330 tolarjev zaslužka, ni treba oddati dohodninske napovedi. Kljub temu ŠOS poziva vse študente in dijake, ki so v lanskem letu plačali kakršno koli akontacijo dohodnine, naj napoved vseeno oddajo, saj bodo akontacijo le tako dobili povrnjeno.

ŠOS tudi predlaga študentom in dijakom, naj v okviru svojih družin preverijo, ali je za njih primerneje, da so vzdržavani ali nevzdrževani družinski člani. Študentje ali dijaki lahko uveljavljajo tudi posebno osebno olajšavo v višini 1.225.200 tolarjev, vendar le pod pogojem, da njihovi skupni obdavčljivi prihodki niso presegli 1.600.000 tolarjev.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.