Slovenija

Čakalne dobe vedno daljše

Ljubljana, 09. 12. 2007 19.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tanja Volmut
Komentarji
5

Čakalne dobe za domove starejših se nenehno podaljšujejo. Najhuje je v Ljubljani, kjer se na prosto posteljo čaka deset ali več let.


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

martinamaric@yahoo.com
14. 03. 2008 12.13
V Pomurju je, kolikor jaz vem, 27 občin, in ne samo 4. Imamo pa, kolikor jaz vem, 4 domove v Rakičanu,Gornji Radgoni, Ljutomeru in Lendavi, če sem katerega pozabila, se opravičujem. Poleg tega starejše v domove pošilja prav kmečko prebivalstvo, in ne ostali.
bonsai9@email.si
10. 12. 2007 07.48
Slovenija, oziroma slovenska vlada sploh ni sposobna samostojno razmišljat, ker za to nima osnovnih pogojev. To so možgani. Naučena je samo kraj in lopovščin iz bivše juge (kraje vojaških listin, arhivov, ponarejanj itd). Ob strani ji pa stoji RKC, ki je pristavila svoj veliki pisker zraven. In potem, če pogledamo volilni program podmladka enega koalicijskih strank, da se je treba znebit starejših ljudi, pol se ni kaj čudit, če so čakalne vrste za domove 10 let in več. To je realna slika Slovenije in ne Švice niti Balkana. Kolko laži in samohval bomo poslušal danes zvečer v CD, mi gre že sedaj na bruhanje. Še dobro da bom imel plačan ta čas kot večina prisotnih in bo pol sledila sledila zakuska na račun revnih v Sloveniji.
strelka23
10. 12. 2007 06.49
In zakaj je v pomurju najkrajša čakalna vrsta?Ker sta dve pomurski občini naredili dom za starejše tretja pa ga dela in bo po predvidevanjih gotov v marcu 2008.Omeniti je še potrebno,da so v pomurju štiri občine in da je dosti kmečkega prebivalstva kjer za ostarele lažje poskrbijo domači sami.
carpe.diem@masicom.net
10. 12. 2007 05.45
Leta 1991 smo bili veseli, da smo se osamosvojili. Kako je danes leta 2007? Prej smo bili pod vplivom Beograda, zdaj smo pod vplivom Bruslja, državljani pa še nikoli nismo niti začutili, da bi bili samostojni in neodvisni. Govorili so o zgodbi o uspehu, o novi Švici in ne vem kaj še vse. Ja, zdaj državljani počasi že ugotavljamo, da so le na veliko nakladali. EU nam (zaenkrat) še tudi ni prinesla željenega. Daleč od tega. Inflacija je čedalje višja, razlika med bogatimi in revnimi zmeraj večja, srednji sloj počasi izginja, plače prenizke, kriminal narašča, zdravstvo na psu, čedalje več je nezadovoljnih oz. nesrečnih ljudi, ki pa si sami ne morejo pomagati. Tako je na žalost tudi s starejšimi, ki nimajo nikogar oz. so tudi takšne žalostne zgodbe, da njihovi otroci prav nič ne poskrbijo za njih, za sprejem v dom pa morajo predolgo čakati. Večina jih prej celo umre. Odgovorne za stanje v državi so vse dosedanje vlade oz. vladne koalicije. Malce pod temo forum prebrskajte in boste ugotovili, kakšne "gnusobe" se še dogajajo v naši državi, kjer nesporno vladata klientelizem in korupcija. Žalostno.
LazniviZares
09. 12. 2007 23.24
Za tole smo se borili v osamosvojitveni vojni.......fujjj od drzave fujjjjj !!!