Slovenija

Bručan zavrača očitke

Ljubljana, 26. 04. 2007 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Minister za zdravje Bručan je zavrnil očitke glede domnevno sporne izvedbe instalacij v novi Pediatrični kliniki.

Andrej Bručan je zavrnil očitke o spornih poslih pri gradnji pediatrične klinike
Andrej Bručan je zavrnil očitke o spornih poslih pri gradnji pediatrične klinike FOTO: POP TV

Minister za zdravje Andrej Bručan je po seji vlade v odgovoru na novinarsko vprašanje zavrnil očitke glede domnevno sporne izvedbe instalacij v novi Pediatrični kliniki. Ministrstvo za zdravje in Klinični center sta pogodbo za javno naročilo za izvedbo vseh vrst električnih in strojnih instalacij za to kliniko sklenila izključno z izvajalcem, ki je IMP Ljubljana, ne pa s podjetjem Makro 5, je dejal.

Pogodbo za javno naročilo sta ministrstvo za zdravje kot investitor in uporabnik Klinični center Ljubljana sklenila izključno s poslovodečim izvajalcem IMP, ki je prevzel tudi vse pogodbene obveznosti skladno z zakonom o javnih naročilih, je poudaril minister. To po njegovih besedah pomeni, da je za izvedbo pogodbenih obveznosti v dogovorjenih rokih skladno z zakonom odgovorno podjetje IMP, ne glede na to, kako organizira delo, katere podizvajalce izbira in kakšne pogodbe z njimi sklepa. Te odločitve niso v pristojnosti ministrstva, je dejal Bručan.

Nova pediatrična klinika
Nova pediatrična klinika FOTO: Kanal A

Po njegovih zagotovilih podjetje Makro 5 in Partner Fin za ministrstvo za zdravje ali organe v sestavi ne opravljata poslov, z njimi nimajo sklenjenih pogodb, niti niso imeli nikakršnih izplačil tema podjetjema. Podjetje Makro 5 pa je kot član konzorcija štirih izvajalcev pod vodstvom poslovodečega IMP eden od izvajalcev inštalacij v novi Pediatrični kliniki.

Minister je tako zavrnil navedbe v javnosti, da je moralo ministrstvo najprej skleniti pogodbo s podjetjem Makro 5. Na novinarsko vprašanje o tem, da posle na Pediatrični kliniki preiskuje tožilstvo, pa je dejal: "O tem, da bi zadevo preiskovalo tožilstvo, zaenkrat ne vem ničesar".

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Aurinko
27. 04. 2007 11.59
Samo pri nas se lahko dogajajo take stvari!?! Dokažejo jim direktno laž, pa še vedno nič!!??? Brezigarjeva bo pa itak ugotovila, da tu ni bilo nič spornega in jim bo dala svoj blagoslov...za bruhat!
dark švejder
27. 04. 2007 08.27
Bručan naj zapre gobec. Uvesti hoče zakon, ki bi nekatere športe postavil v kategorijo adrenalinski. In tisti ki bi se z njimi ukvarjal naj bi morebitne poškodbe plačal sam. Ko pa prasca srečujem pri teku na smučeh v Planici, je tako zaripel v fris, kot da ga bo ravnokar infarkt. Ne prenesem ga....
medo357
27. 04. 2007 07.25
Glede na to, da delam v podjetju, ki izdaja fiktivne račune za pranje denarja (beri prenos denarja v žepe lastnikov preko del - tudi svetovanja, ki jih nikoli niso izvedli) vem, da gre za plačilo podkupnine za posredovanje "čudežnega dečka" pri g. Janši za pridobitev tega posla. Prav zanima me kaj bo storila država (policija, tožilstvo, sodišče). Verjetno znova nič. Zadevo bo znova pometla pod preprogo ali v najboljšem primeru kaznovala prvega podpisnika pogodbe - podjetje IMP. Besedna zveza: sram naj jih bo, njim pač ne bo prišla do živega, ker sta jim edini vrednoti denar in oblast.
aabc@email.si
27. 04. 2007 00.51
prisoten Malo nas je, ki se zavedamo svojih pravic in tega, da so politiki tukaj samo zato, da uresničujejo naše interese ne pa svoje. Večina slepo verjame tistim, ki obljubljajo vse mogoče in so za njih bogovi, dokler vsakič spet niso razočarani. Veliko jih slišim govoriti, da so volitve dolžnost ne pa pravica. Ne vem kdo jim je to razložil se pa že tukaj vidi, da se da veliko volilcev okrog prenesti. Nekatere je tako strah, da gredo na volišče samo zato, da jih obkrožijo (kakor sami pravijo), notri pa vržejo prazne listke. V Sloveniji je recimo 40 revnih. (Revščina je tudi, če moraš z regresom plačati registracijo za avto, družino peljati v poceni apartma v Istro na dopust, celo živlejnje plačuješ kredit za stanovanje, smučišče gledaš samo iz doline, saj je karta 20e, medtem ko si naši funkcionarji vzemajo čez 10.000e plače brez dodatkov). 30im om so z leti zatrli vsakršno misel do upora, 10 pa nas je takih, ki si želimo radikalne spremembe na tem področju. Orožja nimamo, saj so ga naši politiki prodali na Hrvaško :) (spet, se ne ve kdo, verjetno kar vsi skupaj), tako, da nam preostane samo pritoževanje na forumu :). Če pa bo kdaj revolucija, me naj prosim nekdo polkiče na 041.......:), če ne bom slučajno v službi garal za novodobne privatizacijske kapitaliste (tukaj mislim samo na tiste, ki so pokradli državno premoženje. Te imam najraje in tiste, ki so jim to omogočili). I love slovenian politics.
prisoten@email.si
26. 04. 2007 23.40
aabc res je. mene zanima zakaj se pustimo in ne gremo že enkrat na ceste. revolucija! naj živi revolucija. jaz imam tega dovolj. oni samo zavračajo očitke in je vse vredu. sram naj jih bo.
LazniviZares
26. 04. 2007 22.57
le kaj se caka za odstopiti ????
Prvo Bore
26. 04. 2007 21.47
Nihče ali noče vprašati Bračuna naslednje ; Kako ste lahko oddali posel podjetju, ki ni sposobno samo narediti??????
lucasa
26. 04. 2007 21.34
Stric Bručan, 250.000 EUR Vam izpuhti v zrak, Vi pa ne veste in ne vidite nič............ katastrofa!
aabc@email.si
26. 04. 2007 21.13
Vsi, ki se ukvarjajo z politiko jim gre samo za denar, iz proračuna, ki ga lahko usmerijo tja, kjer bodo imeli sami koristi. Za Slovenijo nihče ni pripravljen narediti nič že za manjšo plačo, kaj šele brez plačila, razen redkih izjem. So državni paraziti, ki živijo na naš račun in se delajo norce iz državljanov, saj si vsaka vlada nastavi svoje direktorje, sodnike, inšpektorje, kvazi komisije itd. Če pa kdo veliko govori ali preveč ve pa konča enako kot Petek ali še huje kot Kramberger, ki ga je zadel pijani lovec. Na koncu pa mislijo, da jim verjamemo. :)
Jožajoža
26. 04. 2007 19.31
NI RES,NE POZNAM,........in volilci, ki imajo državno plačo preko socialne pomoči,družinskih dodatkov in ne vem več kaj, volijo iste barabe
1P2L
26. 04. 2007 17.30
a ste pričakovali da bo priznal?:-))))))))))))))))))))))))