Slovenija

Brezplačne stanovanjske nalepke

Ljubljana, 17. 08. 2006 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nalepke za označitev stanovanj bo geodetska uprava upravnikom delila brezplačno.

Stanovanjske nalepke bodo brezplačne
Stanovanjske nalepke bodo brezplačne FOTO: POP TV
Označevanje stanovanj in poslovnih prostorov, ki ga določa uredba o označevanju stanovanj in poslovnih prostorov, je pogoj za izvedbo popisa nepremičnin, ki bo potekalo med letošnjim decembrom in aprilom prihodnje leto.

Nalepke za označevanje stanovanj, ki bo trajalo do 1. decembra, bo republiška geodetska uprava upravnikom razdelila brezplačno.

Stroške označevanja bo upravnik lahko zaračunal le na podlagi predhodnega dogovora z lastniki, lastnik pa bo imel možnost, da si bo nalepko, ki mu jo bo priskrbel upravnik, na stanovanje prilepil sam.

Ministrstvo za okolje in prostor, geodetska uprava in predstavniki upravnikov so se tako dogovorili, da upravniki lastnikom ponudijo brezplačne nalepke, ki jih lahko dobijo na geodetski upravi.

Upravniki morajo poskrbeti za označbo z nalepkami na najbolj racionalen in ekonomičen način. Nalepke lahko razdelijo lastnikom stanovanj v poštne nabiralnike ter jih preko navodila na oglasni deski obvestijo kam in kako nalepke pritrditi, lahko pa označitev opravijo upravniki sami, po predhodnem dogovoru z lastniki.

Stroške označitve lahko upravnik lastniku zaračuna le po predhodnem dogovoru. Nalepke, ki jih nudi geodetska uprava, pa so tudi v teh primerih brezplačne. Če se bodo lastniki odločili pridobiti tovrstne brezplačne nalepke, jih bodo zanje pridobili upravniki.

Brezplačne nalepke za označitev stanovanj lahko upravniki stavb od julija prevzamejo na vseh območnih geodetskih upravah ter njihovih pisarnah. Če se lastniki odločijo za drugačne nalepke, jih lahko pridobijo na lastne stroške.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gadni@email.si
18. 08. 2006 02.01
Lepo od države, da dobimo nekaj brezplačno. To gre spet lahko v anale naše vlade. Uspehi v dveh letih poleg brezplačnih nalepk so še: Ukinitev nalepk na vozilih, zmanjšanje notarskih storitev, ........ ja pa nič več. Bravo vlada res ste se odolžili volilcem, seveda takim, ki samo to razumejo.