Slovenija

Bole se je zahvalil

Ljubljana, 09. 05. 2007 14.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik države Drnovšek nadaljuje z neuspešnim iskanjem kandidata za guvernerja Banke Slovenije.

Predsednik republike Janez Drnovšek: Brez kandidata tudi po pogovoru z Boletom
Predsednik republike Janez Drnovšek: Brez kandidata tudi po pogovoru z Boletom FOTO: Kanal A

Predsednik države Janez Drnovšek nadaljuje z iskanjem kandidata za guvernerja Banke Slovenije.

V kabinetu predsednika republike so potrdili, da se je Janez Drnovšek v iskanju novega guvernerja pogovarjal z ekonomistom Veljkom Boletom z Ekonomskega inštituta pravne fakultete.

Bole se po pogovoru z Drnovškom za kandidaturo ni odločil, predsednik pa, kot so sporočili, še naprej išče primernega kandidata. Doslej je predlagal že dva, nekdanjega guvernerja Mitjo Gasparija in viceguvernerja Andreja Ranta, vendar noben od njiju ni dobil potrebne podpore v državnem zboru.

Gaspariju je mandat sicer potekel že 31.marca. Guvernerja Banke Slovenije v svetu Evropske centralne banke (ECB) tako zdaj zastopa namestnik guvernerja Rant, ki ima tudi polno pravico glasovanja. Je pa predsednik ECB Jean-Claude Trichet že pred časom izrazil pričakovanje, da bo Slovenija čimprej izvolila guvernerja.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

balon200
09. 05. 2007 15.29
Kdorkoli je tale Bole, se je pametno odločil. No, mogoče je to nekandidranje Boleta politični manever Drnovška, kar pozdravljam.