Slovenija

Bo minister za zdravje razrešen?

Ljubljana, 06. 07. 2007 19.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poslanci bodo premierja Janeza Janšo pozvali, naj resno razmisli o razrešitvi ministra za zdravje Andreja Bručana.


KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kriss714@amis.net
07. 07. 2007 15.27
Ojla, prvoborec. Lepo, da se vsaj enkrat strinjava. Jaz sem imel v mislih vse oblastujoče kalibre na slovenskem, od konca avstroogrske naprej. A se še strinjava?
nekdo...
07. 07. 2007 12.10
zdaj pa vsi lepo utihnite ki imate kaj za povedat čez sedanjega ministra. hvala bogu zanj zato ker če ne hodite po bolnicah ne govorite kaj se dogaja. dejstvo je da se čakalne dobe zmanjšujejo. dejstvo je da se v slovesnko zdravstvo množično vpeljujejo biološka zdravila, ki niso več privilegij premožnih ljudi.je pa res da je slovensko zdravstvo v razsulo glede na to da moram hodit v avstrijo po zdravila katerih škatlica s tabletami za ceu mesec stane 7eurov zato ker jih v sloveniji ni. to pa je sramota ja. za vse to pa ni kriv minister. ampak logistika lekarn pa tudi zavarovalnice. in komaj čakam dan ko bodo v slovenijo prišle tuje zavarovalnice.potem bo pa marsikaj drugače
m&k
07. 07. 2007 08.25
Sam imam grozno negativno mnenje o zdravstvu, vem, da večinoma zaposleni niso krivi za takšno stanje, bi pa vseeno povedal, da sem bil včeraj v kliničnem centru in sicer v lekarni, ki se nahaja spodaj v isti stavbi. Šel sem po neko kremo za očeta in ko sem prišel do okenca lekarne, sem se kot ponavadi postavil pred njega, bil sem edini tam od strank, v sami lekarni pa je bilo od 10-12 medicinskih sester oz. zaposlenih. Preštel sem jih zato, ker nisem mogel verjeti, da me nobena od njih ni opazila cca.15 minut !!!! Stal sem pred okencem, sestra in zaposlene pa so mirno hodile mimo okenca, kot da me tam sploh ne bi bilo !!?!?!? Potem sem v roke prijel recept in ga postavil pred okence, da bi ja videle s kakšnim namenom sem prišel, ampak tudi po tem se še vedno ni nobeni zaposleni zdelo, da bi me postregla. Skoraj neverjetno, resnično, mislim sem, da sanjam...potem je prišla za mano še ena gospa in sem jo spustil naprej z besedami, naj se ona postavi pred okence, če jo bodo prej opazili kot mene. No, njo so res prej opazile in postregle, na kar sem se razjezil in tisti, ki je prišla na okence povedal par krepkih, npr. da je šla trikrat mimo okenca, mimo mene, ki sem čakal pred njim... Ta zaposlena me neumno pogleda in mi reče:" Ja gospod, a ste vi mene videli"? Kot da bi se delala norca z mene, trikrat je šla mimo mene, mimo okenca lekarne, me videla in potem me vpraša kaj takega, mislim, nimam besed...BEDNO! No, po ene 20.minutah, ko sem bil sam pred okencem lekarne, me je ena izmed 12 zaposlenih le postregla....Ne vem kaj naj si mislim, če bi bil kje v taki službi, da bi lahko kaj urgiral, bi z veseljem, zato mogoče podpiral tole interpelacijo zoper ministra Bručana in upam da bo odšel!
Prvo Bore
07. 07. 2007 07.57
kriss714 kaj si Ti dve osebi. Sedaj se strinjam s teboj.
malitejcek@mail386.com
07. 07. 2007 00.19
pametno bi bilo sodu izbiti dno..krivim ga kot ministra ker se premalo zavzema za dejanja njegovih "varovancev"...moral bi bol hitro in zanesljivo ukrepat
kriss714@amis.net
06. 07. 2007 23.39
Goso, oblast vedno pokvari človeka. Pač ni temu namenjen. Če začuti moč odločanja, jo zlorabi, če začuti čast, postane ošaben, če zavoha denar, postane pohlepen. Zakaj pa misliš, da aristokracija svoje naslednike že od malega vzgaja v maniri svojega položaja? Zato, da se prepreči vse tisto, kar se ponavadi zgodi, ko plebejc pride na oblast. Mi pa takim rečemo elita. Bolno. Poglej njihove rodovnike, pa boš razumel, zakaj gre vse v maloro.
goso
06. 07. 2007 23.30
Težko ga je razumet, saj je bil vendar odličen zdravnik. Kako politika strank spremeni človeka. Rekli so mu, izbrali te bomo za ministra, to boš pa vse sprivatiziral. Tako najbrž uničujejo ljudi.
kriss714@amis.net
06. 07. 2007 23.09
Vse, kar ga zanima je preganjanje kadilcev. Ostalo se mu je pa z vajeti snelo. Odstavit, pa za kazen v partijo vpisat.
Marijareški
06. 07. 2007 22.02
Ni ga strokovnjaka pri nas, ki bi bil sposoben rešiti propad našega zdravstvenega sistema. Kdo je kriv, da je propadel najboljši zdravstveni sistem v Evropi, sploh ni več pomembo, čeprav bi morali krivci odgovarjati pred zakonom! Vprašanje pa je, kdo naj jim sodi? V našem zdravstvu je NUJNO TAKOJ IN BREZ SPRENEVEDANJA UKREPATI, saj gre za življenja pomoči potrebnih, ogrožena zaradi napak sistema! V nasprotju s tabo civitasstain, pa je meni popolnoma vseeno, kakšne nacionalnosti ali barve je zdravstveno osebje. V demokratičnih državah je nepomembno od kod prihajaš, pomembna je le strokovnost! Ne nazadnje: koliko pa ti pomaga lepobesedičenje zdravnika ali osebja v domorodskem jeziku, če od njih nisi deležen pomoči, ali pa sploh ne prideš do njih? Strokovnost in znanje marsikaterega zdravnika pri nas pa je tudi več kot vprašljiva! Dokazljivo in iz izkušenj, na žalost! Sramotno pa je , da se potem med sabo ščitijo. Ali zato, ker se bojijo, da bi bili tudi sami razkrinkani? Tiste, ki ne znajo ali nočejo delati je potrebno zbrcati z delovnih mest, ki jih ne zaslužijo in na njihova mesta postaviti ljudi, ki želijo pomagati človeku.
civitasstain@gmail.com
06. 07. 2007 21.27
Dol z ministrom. Samo gleda na čim cenejšo medicinsko pomoč. Zaposljujejo poceni zdravnike tujih nacionalnosti, ki še v redu ne znajo slovenščine in kvalifikacije. In ravno na tem področju je važen jezik, strokovna kvalifikacija itd.