Slovenija

Bizjak zahteva poročilo v primeru Petek

Ljubljana, 15. 04. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Minister za pravosodje Ivan Bizjak je od generalne državne tožilke Zdenke Cerar zahteval podatke in poročilo o zadevah, ki jih obravnava državno tožilstvo in se nanašajo na delo parlamentarne preiskovalne komisije za ugotovitev ozadja in vzrokov napada na novinarja Mira Petka.

Ivan Bizjak
Ivan Bizjak FOTO: POP TV

Kot so sporočili s pravosodnega ministrstva, je minister Bizjak v ponedeljek od predsednika omenjene komisije Mirka Zamernika prejel sklep in obrazložitev sklepa, v katerem poziva pravosodnega ministra, naj v zvezi z ugotovitvami preiskovalne komisije ukrepa v skladu s svojimi pristojnostmi.

Minister Bizjak je zato danes od vrhovnega državnega tožilstva zahteval podatke in poročilo o stanju reševanja državnega tožilstva v zadevi Petek, na katero se nanašajo navedbe parlamentarne komisije. Minister Bizjak pričakuje podatke in poročilo najkasneje v osmih dneh, so še sporočili s pravosodnega ministrstva.

Kot je znano, preiskovalna komisija ni bila zadovoljna z odgovorom generalne državne tožilke Zdenke Cerar na ugotovitve komisije iz vmesnega poročila o nezadostnem sodelovanju policije s člani komisije, ker naj bi ne odgovarjal na vprašanja, zastavljena v vmesnem poročilu. Z dejstvi iz vmesnega poročila in z odgovori državnih organov so seznanili predsednika vlade Antona Ropa, ki se bo moral odločiti, ali bo v zvezi s tem sprejel kakšne ukrepe. Nasprotno pa je bila komisija zadovoljna z odgovorom notranjega ministra Rada Bohinca.