Slovenija

Bitka za maturante

Maribor, 28. 05. 2007 20.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Bojana Ksela
Komentarji
5

Organizacija Megamaturant vodji plesne šole Pingi Rudiju Kocbeku očita umazano igro pri novačenju maturantov.


KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

luci__angel@hotmail.com
29. 05. 2007 21.54
haloo folk? pa je to mariboru treba, da si zdaj ta dva organizatorja tak polena mečeta pod noge? Pa da se o tem govori po celi sloveniji? No, da se o zadnjih plesnih dogodkih govori še izven slovenije, je pa tak sramota, pa vemo, kdo jo je sprožil! Pri nas je še veliko kvalitetnih plesnih šol, sama recimo že četrto leto plešem čist pri eni tretji, se mamo fajn in uživamo v plesu, kar je (vsaj zame) najpomembneje in ni vrag, da se ne bo še našel kakšen ponudbnik za te maturantske. Pingi se res preveč hvali in sploh ni to, kar se o njem govori, kje pa se njihove plesalce v mariboru sploh lahko vidi? Ja, standardno en večer na festivalu lent, to pa je tud v glavnem vse. Aja, vrhunske rezultate pa dosegajo plesalci tudi drugih mariborskih plesnih šol, a z razkliko, da se o tem v javnosti ne govori kaj dost, le zakaj??? Pa še veliko cenejše so ostale plesne šole.
svastapickarodi
29. 05. 2007 08.34
Ne, informiral se nebom preko medijev z razliko od tebe. Ker pač niso tako neodvisni kot bi morali biti. Sicer pa ni Kocbec majoneze pustil na soncu, ampak tisti, ki imajo 2-3 letno izobrazbo...
dvorana.lent@volja.net
29. 05. 2007 01.07
totimaribor - pametnjakovič, malo se spomni pingijeve salmonele izpred treh let in tistih 120 ljudi v bolnici. Pa malo poglej na Večer.com in najdi članke proti pingijevi organizaciji. Jih je kar nekaj. Sem delal za Megamaturanta in se ne spomnim, da bi bili ljudje nezadovoljni. Sicer pa ima vsak svoj okus. Vem tudi, da so na pingijevih plesih vsi že ob dveh v Trustu. Tudi sam sem šel hitro tja, ker je bila muzika zanič. Samo res bi bilo prav, da o plesni šoli odločajo dijaki in starši, ne ravnatelji, ker ne dajo zraven niti en evro.
svastapickarodi
29. 05. 2007 00.43
Šimek .. PAPAK EN ! Se sprašujete zakaj megamaturant ne dosega zadovoljivih rezultatov ? Ker vam na maturantskih plesih zmanjkuje hrane, kupujete ceneno vino, prireditve pa organizirirate v DRAŠu. Da ne govorim o vaših spoznavnih in pijačah dobrodoššlice v katere se meša voda pa o plastičnih kozarčkih, kelnarjih, ki ne govorijo Slovensko. Kak si sploh drznešš blatit PINGIJA ? Očičitno šše nisi sliššal za tradicijo, ker če bi, nebi kvasil takih neumnosti... OBUPNO, česar vse se eni ne spomnijo. Le zakaj ima pingi monopol... dobro vprašanje. Ker so njihovi plesni učitelji LEGENDE, ne pa od vaše plesne šole Samba. Ker se pri Pingiju res potrudijo da je vse svečano. AH nima smisla izgubljati besed ....
moncykaa@hotmail.com
28. 05. 2007 22.03
v Mb vem za nekaj šol, kjer smo - na srečo - dijaki imeli možnost, da se sami odločimo za organizatorja maturantskega plesa in naša se ni za pingija. Še več pa je šol, kjer pa resnično le učitelji ali pa celo ravnatelj sam določi kar Pingija in drugim plesnim šolam ne dovoli niti predstavitev, kaj šele dijakom in njihovim staršem, ki vso to drago zadevo financirajo, da se sami odločijo. Žal, v Mariboru "vlada" Pingi. Menim, da glede na to, da je Mb veliko mesto bi bilo prav, da bi šolniki dopustili vstop v šolo ne samo Pingiju in Megamaturantu, ampak bi nasploh plesna ponudba morala biti mnogo širša, potem bi bila za uporabnike veliko lažja odločitev, komu prepustiti učenje plesnih korakov čez celo šolsko leto, pa tudi izvedbo maturantskega ali valetnega večera.