Slovenija

'Bela stavka bo ohromila delo'

Ljubljana, 19. 09. 2008 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zaradi plačnih nesorazmerij z belo stavko grozijo tudi srednje medicinske sestre v zdravstvenih domovih in na Zavodu za tranfuzijsko medicino.


KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BREZA13
07. 10. 2008 22.40
MARSIKATERA SESTRA SE OBNAŠA KOT BOG! HVALA BOGU, DA JE TEH MALO, PA VENDAR DOVOLJ, DA MEČEJO SLABO LUČ NA POŠTENE IN VESTNE.
Calculus
22. 09. 2008 10.36
@srecna: maš prav. Sem videl, kako so sestre predane svojem delu. Višje so bile OK, tiste s sredno pa podn. Žal. Ne bom razlagal kaki kaj, sm na osnovi te iskušnje verjamem napisanem od srecna.
srecna
22. 09. 2008 09.15
Dandanes je treba poprijet za vsako delo ne glede na to \"kaj si\", ce zelis prezivet!!! O \"sestrah\" pa samo tole, NEKATERE OZ. VECINA si zasluzi manj od snazilke!! \"sestre z srcem in pol\"?? Pa kaj se...so egoisticne, nesramne itd. namesto srca imajo kamen lol. Sem videla na svoje oci in slisala premnogo pikrih in njihovo obnasanje do pacijentov. Npr. starejsa zenska je imela zolcne kamne in je stokala celo noc od bolecin , sestra je prisla v sobo in ji dejala : \"Ce me se 1x poklicete vam bom dala jogi na tla!\" Mislim halooooooooo...ze tretji dan po OP.slepica sem pobegnila domov , saj me je se bolj bolelo samo to kar sem tam videvala. Pa se to- v nocnem delovnem casu si sestre barvajo lase, zato nimajo casa za pacijenta. To je samo 1 primer, tako, da \"sestre\" zamislite se ZAKAJ ste se odlocile za taksen poklic.
Buena Vita
22. 09. 2008 02.27
zakaj bi hodile v šolo . na hrvaško naj gredo kupit diplomo
d.b
21. 09. 2008 13.58
Ja vse medicinske sestre (izpostavljam srednje) govorijo da bo prislo do kolapsa po domovih in drugih zdravstvenih ustanovah, vendar kaj se ne zavedajo, da smo uporabniki ze navajeni na KOLAPSE? To za nas ne bo nic novega.Glede plac pa takole. To da bi imele srednje medicinske sestre isto placo, kot visje medicinske sestre z odbitkom za izobrazbo je popolni nesmisel, kaj potem so visje medicinske sestre zastojn hodile v solo, naredile 4200 ur vec od srednje pripravnistvo ves denar in trud porabljen za solo in tezki izpiti, ki so za njimi,pa odrekanje med solanjem?pa konec koncev tudi odgovornost, ki jo nosijo visje medicinske sestre pod katero so srednje pod njenim okriljem odgovarja pa naceloma tisti ki okrilje nudi. Dajte no....srednje medicinske sestre....ce hocete taksno placo kot jo imajo visje sestre pojdite naprej v solo,pridno se ucite,na placo kar pozabite ker ne bo casa za delati,pa seveda ce ne pridete v reden studij si kar izracunajte koliko stroskov bo to za celotno solnino,potem pa boste lahko imele taksno placo borih 500 eur visjo od vase sedanje. lp.
Tonček Balonček
21. 09. 2008 09.16
Menegement se v delovnem času ukvarja predvsem s tem, kao podjetje kupiti po najnižji ceni, kako zaverižiti kredite ter garancije ali kje parkirati delnice. Kars e organizacije dela tiče, se ukvarjajo s tem, kdaj in za koliko s egre lahko na stranišče, kao je z uporabo telefona in interneta ter kje bodo kamere in mikrofoni! Z organizacijo, pripravo dela in drugimi rečmi s eukvarjajo\"nižji kadri\", strokovnjaki pač! Če pač minimalna plača v SLO komaj dosega /ali pa celo ne/ višino npr. sejnine člana nadzornega sveta, treh letaliških taks na Brniku, par dnevnic za tujino, redni servis malo boljšega avtomobnila itd., potem je nekaj hudo narobe!
Buena Vita
20. 09. 2008 23.12
NO,nasprotujem vsem ki tukaj pišete,čeprav imate vsi prav,svoj prav v Sloveniji je za vse zlo kriva organizacija dela,kamor se obrnete,kjer so z organizirani,nimajo nobenih problemov,ni pomembna kasta,ne poklic ,ne firma če bi menengmet bil sposoben,bi delo bolo organizirano racionalno,nihče nebi delal zastonj,nihče nebi delal za drugega,ŽAL,POVSOD SO LENUHI, TE LENUHE PA JE TREBA NADOMEŠČAT,TUKAJ SE PA ROJEVA VSE ZLO IN NEZADOVOLJSTVO
Tonček Balonček
20. 09. 2008 19.54
Ne razumem, zakaj ste nekateri tako nestrpni in niste drugačnega mnenja niti pod razno pripravljeni tolerirati! S takimi dialog pač ni možen, zato se tudi vsi konflikti potem rešujejo po načelu pravice močnejšega. V tej diskusiji je ve pomešano, delo sester na splošno, pa višjih, visokih, srednjih, zdravnikov, bolničark itak nihče ne omenja. Saj s vsi potrebni, ne bom tako hudoben in trdil, da za bolniški stalež, splošen pregled, recept in napotnico k specialiostu v ambulanti pač ne rabim nobene sestre, rabi jo zdravnik, ker je toliko pisariej in administracije, nemedicinskega dela. Tega pač niso krive ne sestre, ne zdravniki ne pacienti! Podobno je z mislenostjo, da so največ vredni kirurgi, ostali dohtarji so pa bolj \"umetniki\". Nekdo drug bo rekel, da ej kirurgija pač neko rokodelstvo, obrt. Absurdno je vrednotenje plače kirurgov po času, prebitem v op. dvorani, kot da gre za dodatek za popgoje dela. Neroden in počasen kirurg je lahko za \"ponkom\" ves da, medtem mu dva umreta, v sosednji dvorani pa kak spretnež operira že desetega ali pa sodeluej pri zapleteni operaciji, tretji ves dan drži kljuke itd., ne vem, kako si Virant to predstavlja, verjetno je bil res le parkreat v ambulanti....kot d_c meni za mene!
polona.h@email.si
20. 09. 2008 19.52
Mislim, da je največji problem nas, srednjih medicinskih sester prav ta, da se v času pogajanj za nas ni prav nihče zavzel. Obljubljali so nam nekaj, kar so spremljale in se za to tudi pogajale samo DMS (zbornica, sindikati...). zato pa je stanje takšno kot je. Nam preostane samo grenak priokus, da smo itak paradni konji v SLO zdravstvu, brez katerih bi se itak vse podrlo. Si predstavljate bolnice, KC, zdravstvene domove, kaj šele domove za ostarele...kako bi bilo samo z zdravniki in DMS??? Sistem dela bi se zrušil, ljudje potrebujejo zdravstveno nego, človeško roko, topel pogovor in ne samo infuzij, kanil, katetrov...sicer pa smo do pred leti vse to delale same in tudi znale napraviti. Pa nas nihče ni vprašal za diplomo. Danes pa so nas popolnoma razvrednotili in izničili naš, nekoč cenjen poklic. Potepane smo v najnižjo kasto zdravstva, nič cenjene in priznane. Pa sem vseeno rada medicinska sestra. Hvaležnost bolnikov to odtehta vse slabe besede in devanja v nič. Pa lep pozdrav vsem!
jansa-arms
20. 09. 2008 18.33
zanimivo je to da nekateri ne odobravajo ako ima nekdo svoje lastno mišljenje ! takoj se ga okarakterizira kot napihovalca in pametnjakoviča ! sem mislu da so časi enotnega kolektivnega razmišljanja že mimo !
mbdjzan@volja.net
20. 09. 2008 18.06
d-c ja za to pa je Tonček Balonček, da napihuje in pametuje
Tonček Balonček
20. 09. 2008 17.46
Že zeloooooo dolgo nisem bil v zdr. domu, sorry! Sem pa pred leti res iskal patronežne sestre, baje so vse na terenu ves čas....
d_c@email.si
20. 09. 2008 17.00
vanili, cupomanija, Tonček Balonček: Če ste bili enkrat v zdr domu, bolnišnici, se ne mejte za experte in ne komentirajte delo, ki ga ne poznate. Predvsem pa Tonček Balonček, pametuješ na vseh forumuh in govoriš same bedarije. Grow up.
Tonček Balonček
20. 09. 2008 15.25
Ampak tega, administrativnega dela imajo itak povsod preveč, v zdravstvu seveda tudi zdravniki, drugje pa drugi! Le menažerji včasih pozabijo, da se pri prometi z denarjem vodi tudi blagajna ali vsaj bančno poslovanje, ne gre le s kufri gotovine in neke transakcije med eksotičnimi otoki, Lihtenštajnom in Ciprom!
cupofmarja@email.si
20. 09. 2008 11.00
vanili.....se strinjam s teboj.........kar pa se tiče sester v bolnišnicah.........so srednje sestre res preobremenjene in plačane premalo.....u bolnišnicah bi bilo treba višjim sestram zmanjšati plače.......
Tonček Balonček
20. 09. 2008 10.35
Kaj pa patronažne sestre, te so pa zares revice!!
vanili
20. 09. 2008 10.31
v zdravstvenih domovih imajo zelo malo dela. Jaz bi jim še zmanjšal plače