Slovenija

AZN: Razrešite Jakliča in Henigmana

Ljubljana, 18. 06. 2007 16.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vzajemna se bo na odredbo Agencije za zavarovalni nadzor glede razrešitve predsednika in člana uprave odzvala konec tedna.

Na odredbo AZN se bo Vzajemna odzvala do konca tedna
Na odredbo AZN se bo Vzajemna odzvala do konca tedna FOTO: POP TV

Vzajemna zdravstvena zavarovalnica je prejela odredbo Agencije za zavarovalni nadzor (AZN), s katero je ta nadzornemu svetu Vzajemne naložila razrešitev obeh članov uprave zavarovalnice - predsednika uprave Marka Jakliča in Franca Henigmana. Zavarovalnica bo odredbo najprej preučila in javnost o nadaljnjih korakih obvestila konec tedna.

V sporočilu za javnost so iz Vzajemne ponovno poudarili, da je zdravstvena zavarovalnica vse odločitve AZN spoštovala in izvršila njihove zahteve, "četudi gre v primeru obveščanja zavarovancev konkurenčnih zavarovalnic ter umrlih za nenavadno in neokusno zahtevo". Obveščanje nekdanjih in umrlih članov o spremembah statuta ni praksa v nobeni od evropskih vzajemnih zavarovalnic, so še zapisali.

Odredbo je AZN izdala zaradi hujše kršitve neobveščanja zavarovancev o zaprtju njihovih osebnih računov. Ker Vzajemna ni pravočasno obvestila nekdanjih zavarovancev o spremembah statuta zavarovalnice o zaprtju osebnih računov, je AZN pred osmimi dnevi napovedala odredbo in jo zdaj izdala kljub spodbijajočemu pojasnilu zavarovalnice.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.