Slovenija

Poslanci Svobode 'skozi burne čase z modrostjo' Avšič Bogovičeve

Ljubljana, 07. 10. 2024 15.46 | Posodobljeno pred 39 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, T.H.
Komentarji
2

Ob zeleni luči DZ bo dosedanji vodja poslancev Svobode Borut Sajovic zapustil poslanske klopi in prevzel vodenje obrambnega resorja, na čelu poslancev Svobode pa ga bo nasledila poslanka Nataša Avšič Bogovič. V koalicijskih SD in Levici verjamejo v tvorno sodelovanje tudi z novo vodjo. V usklajevanjih bodo našli skupni jezik, menijo.

Vodja poslanske skupine SD Jani Prednik se je v današnji izjavi ob robu izredne seje DZ Borutu Sajovicu zahvalil za tvorno sodelovanje v zadnjih dveh letih. "Je zelo umirjen in izkušen politik, mislim, da so se tudi vsi njegovi poslanci te mirnosti in preudarnosti v preteklih dveh letih naučili," je dejal.

Tako je prepričan, da bodo dobro sodelovali tudi z novo vodjo poslancev Gibanja Svoboda in skupaj izpeljali še nekaj dobrih zgodb.

Nataša Avšič Bogovič
Nataša Avšič Bogovič FOTO: Bobo

Čeprav z Natašo Avšič Bogovič pri koalicijskih usklajevanjih doslej niso sodelovali, meni, da ima "modrost, da bo znala svojo poslansko skupino voditi skozi burne čase". Poslanska skupina SD bo v prihodnjem letu in pol kooperativna, je zatrdil in ocenil, da bodo vodje vseh treh koalicijskih poslanskih skupin našli skupni jezik v usklajevanjih.

Tudi vodja poslanske skupine Levice Matej Tašner Vatovec je ocenil, da bo z novo vodjo poslancev Svobode delo v koaliciji nadalje teklo nemoteno. "To je osnova dobrih in predvsem korektnih odnosov med kolegi v koaliciji, tako kakšnih resnejših težav ne vidim," je izpostavil.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Andrej Lon?ar3
07. 10. 2024 16.39
Lolika je nadomestila Boleka.
JApajaDAja
07. 10. 2024 16.19
+1
levica rabi vozeke, sd je pa itak izgubil svoj kompas !