Slovenija

Aretirali sina umorjene Rakićeve

Ljubljana, 17. 10. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska policija je zaradi suma vpletenosti v umor slovenske družine Rakić v Rovinju pridržala dve osebi, in sicer Ivana Perića, sina pokojne Vesne Pavlin Rakić, ter njegovo dekle.

Policija je aretirala Ivana Perića in njegovo dekle Katjo
Policija je aretirala Ivana Perića in njegovo dekle Katjo FOTO: POP TV

Po neuradnih podatkih naj bi aretacijo izpeljali ljubljanski kriminalisti, ki so danes popoldne vstopili v Rakićevo podjetje Mondo v Ljubljani in aretirali starejšega sina Vesne Paulin Rakić, 22-letnega Ivana Perića in njegovo dekle Katjo. V času aretacije so bili v podjetju tudi vsi zaposleni. Potem ko so policisti Ivana Perića vklenili, so mu dovolili še en telefonski klic. Perić je o aretaciji obvestil svojega odvetnika, Petra Čeferina. Kot smo še uspeli izvedeti, so starejšega sina, ki je menda osumljen umora, in njegovo dekle odpeljali v pripor na Povšetovo. Tam ju lahko policisti zadržijo največ 48 ur, dokler ne napišejo ovadbe.

Starejši sin Vesne Pavlin Rakić je bil ob prihodu na mesto zločina zgrožen
Starejši sin Vesne Pavlin Rakić je bil ob prihodu na mesto zločina zgrožen FOTO: POP TV

Hrvaški policisti so sredi avgusta v pritličju apartmajske hiše v Rovinju našli tri trupla - zakoncev Georga Rakića in Vesne Pavlin Rakić ter njunega 12-letnega sina Bojana. Obdukcija je pokazala, da so bili vsi trije ubiti s strelnim orožjem, ostali podatki pa zaenkrat niso znani.