Slovenija

Antilopo ujeli v predoru

Ljubljana, 30. 09. 2006 09.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Lov na 150 kilogramov težko antilopo, ki je pobegnila iz ljubljanskega živalskega vrta, se je končal.

Delavci ljubljanskega živalskega vrta, lovci in policisti so končali iskanje 150 kilogramov težke antilope, ki je v petek pobegnila iz ljubljanskega živalskega vrta.

Žival je spet v živalskem vrtu, kjer jo bodo najprej umirili in oskrbeli. Kot je povedala biologinja in pedagoški vodja v živalskem vrtu Irena Furlan, je žival zaradi napora pod šokom, zato zaenkrat še ne bo na ogled javnosti.

Antilopa ni napadalna žival, vendar bi lahko bila zaradi velikih rogov tudi nevarna
Antilopa ni napadalna žival, vendar bi lahko bila zaradi velikih rogov tudi nevarna FOTO: POP TV

Ujeli so jo v predoru, ki ga gradijo čez Šentvid, kamor se je zatekla potem, ko so jo ustrelili z uspavalno pištolo.

V živalskem vrtu verjamejo, da bo z antilopo vse v redu. "Malo je popraskana, veterinarji jo oskrbujejo, verjamemo, da si bo opomogla," je dejala Furlanova.

Kot je znano, je antilopa pobegnila v petek na Večni poti v smeri Brda oziroma zahodne ljubljanske obvoznice. Pobegnila je, ko so jo premeščali v nov ograjen prostor, kjer je nato preskočila ograjo in zbežala v vrt. Med begom je skočila na cesto in trčila v avto, pri tem pa se je najverjetneje poškodovala.

Antilopa ni napadalna, obstajala pa je bojazen, da bi lahko skočila na cesto in povzročila prometno nesrečo. Delavci Cestnega podjetja Ljubljana so zato vseskozi nadzorovali promet na zahodni ljubljanski obvoznici, odsek Vič-Brdo.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.