Slovenija
Oglas

6 nasvetov za lajšanje prebavnih težav po tradicionalni kitajski medicini

Ljubljana, 09. 07. 2024 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napihnjenost, zgaga, bolečine v želodcu ali trebuhu, napenjanje, driska ali zaprtje ... To so najpogostejše težave, ki se pojavijo, ko so v telesu oslabljeni prebavni procesi. S tradicionalno kitajsko medicino si lahko občutno izboljšate zdravje in počutje. Prvi korak je diagnostični pregled, ki ga Hiša TKM nudi brezplačno.

Hiša TKM d.o.o.

Po tradicionalni kitajski medicini sta stanje želodca in blata dva izmed štirih ključnih pokazateljev disharmonije v telesu. Zdravnik tradicionalne kitajske medicine vas na brezplačnem diagnostičnem pregledu vedno povpraša po stanju želodca in blata. 

Simptomi, ki kažejo na neravnovesje v želodcu so: krvavitev dlesni, slab zadah, šibke in nerazvite mišice (slab mišični tonus), pogosti krči v mišicah, napihnjenost, zgaga, bolečine v želodcu, nenehna zaskrbljenost, hrepenenje po sladkem. 

Zaradi oslabljenega delovanja želodca se lahko simptomatika kaže tudi na delovanju črevesja: počasnejša peristaltika, krči v spodnjem delu trebuha, pogosti vetrovi, težave z iztrebljanjem blata, diareja, zaprtost, neredno iztrebljanje ... 

Hiša TKM d.o.o.

NASVETI:

Redni in raznoliki obroki 

Izbirajte lokalna in sezonska živila. Spomladi in poleti si lahko privoščite več surove hrane, jeseni in pozimi posegajte po živilih, ki so termično obdelana. Večerjo si najkasneje privoščite ob 19h zvečer.

Redna telesna aktivnost

Ljudje smo ustvarjeni za gibanje, marsikomu pa za gibanje zmanjka časa ali energije. Umestite gibanje med redne dnevne opravke. Namesto z dvigalom se odpravite peš po stopnicah, namesto do trgovine z avtom, pojdite peš, medtem ko gledate film naredite 10 počepov, ko stojite v vrsti zavestno težo prestavljajte iz ene noge na drugo in stiskajte notranje trebušne mišice ... 

Poskrbite za dovolj spanca 

Odrasla oseba potrebuje 7-8 ur spanca. Spanec je pomemben za regeneracijo telesa. 

Ustrezno soočanje s stresom

Stres je danes redni spremljevalec posameznika. Poiščite di eno ali več dejavnosti, s katerimi boste razbremenili miselne procese: poslušanje glasbe, sprehod v naravi, šport, meditacija, preživljanje časa v tišini ... 

Samomasaža 

Pritisk in stimulacija točk okrog popka. Širina prsta navzgor, levo, navzdol in desno. Pritisnite in držite 10-20 sekund.

Brezplačni diagnostični pregled 

Prijavite se na brezplačni diagnostični pregled po tradicionalni kitajski medicini in preprečite razvoj hujših obolenj. 

Hiša TKM d.o.o.

Za več informacij in prijavo obiščite našo spletno stran, nam pišite na e-naslov: info@hisatkm.si ali nas pokličite na telefonsko številko: 070221221. Veselimo se obiska in našega sodelovanja pri izboljšanju vašega zdravja na naraven način.

In ne pozabite, BOLEZEN NE IZBIRA, VI LAHKO.   

NAROČITE SE NA BREZPLAČNI DIAGNOSTIČNI PREGLED IN IZBERITE ZDRAVJE. 

 

Naročnik oglasne vsebine je Hiša TKM d.o.o.