Golf

PGA Championship: Pettersson diktira tempo

Kiwah, 10. 08. 2012 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po prvem dnevu PGA Championshipa nekoliko presenetljivo vodi Šved Carl Pettersson, ki je za 18 lukenj porabil 66 udarcev in tekmovalni dan sklenil s šestimi udarci pod parom igrišča. Tiger Woods je porabil tri udarce več.

Prirediteljev zadnjega golfskega majorja letošnje sezone, PGA Championshipa, ni razveselilo le sonce nad tereni Ocean Coursea, ampak je bil to tudi Šved Carl Pettersson, ki se je spustil pod mejo 70-ih udarcev in svetovni golfski eliti napovedal bitko za zmago. S šestimi udarci pod parom igrišča ima udarec prednosti pred Roryjem McIlroyjem, Garyjem Woodlandom, Gonzalom Fernandezom-Castanom in Alexom Norenom.

Carl Pettersson
Carl Pettersson FOTO: Reuters

Pettersson je v letošnji sezoni že dobil turnir v Hilton Headu, tokrat pa si je uspel najboljši izkupiček dneva priigrati s tremi birdiji na zadnjih štirih luknjah. "Na prvih devetih luknjah nisem imel posebnih težav z vetrom, zato sem vedel, da je potrebno ostati miren in igrati kot najbolje znam. V nadaljevanju pa so bile vremenske razmere nekoliko bolj zahtevne, veter je pihal vse močneje, a še naprej sem igral zelo solidno. Izjemen dan zame,“ je po prvem tekmovalnem dnevu dejal vodilni Šved.

Rory McIlroy
Rory McIlroy FOTO: Reuters

Dober dan pa je tudi za Američanom Tigerjem Woodsom, ki lovi svojo 15 zmago na majorju. Navkljub boogeyju, je nato naredil dovolj birdijev, da je z 69 udarci končal uvodni tekmovalni dan. "Vse kar ima spredaj šestico je dober rezultat za prvi dan majorja. To mi je uspelo,“ Woods, ki od leta 2008 čaka na novo zmago na majorju.

Izidi:

1. Carl Pettersson 66 (-6)
2. Gonzalo Fernandez-Castano 67 (-5)
. Alex Noren 67 (-5)
. Gary Woodland 67 (-5)
. Rory McIlroy 67 (-5)