Golf

Norman: Tiger se boji Roryja

Atlanta, 22. 09. 2012 08.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dvakratni zmagovalec golfskih majorjev, Avstralec Greg Norman je prepričan, da se Tiger Woods zaveda, da je njegova era mimo, zato se na turnirjih kar nekoliko boji izjemnega Severnega Irca Roryja McIlroyja.

Avstralski golfist Greg Norman, ki je na 1. mestu svetovne golfske lestvice prebil neverjetnih 331 tednov, je po drugem dnevu turnirja serije PGA v Atlanti dejal, da se mu zdi, da se nekdaj dominantni Tiger Woods iz turnirja v turnir bolj boji Severnega Irca Roryja McIlroyja. Dvakratni zmagovalec majorja, ki se je uspel edini po tednih prebitih na vrhu lestvice približati Woodsu, je prepričan, da bo v prihodnje prav 23-letni McIlroy postavljal golfske standarde.

Rory ali Tiger? Oba sta izjemna ...
Rory ali Tiger? Oba sta izjemna ... FOTO: Reuters

Konec koncev to zadnjih nekaj tedno že počne, saj mu konkurenca vseskozi gleda v hrbet. Zmaguje praktično na vseh turnirjih, kjer se pojavi – po polovici turnirja v Atlanti mu sicer ne kaže najbolje, saj za vodilnim Jimom Furykom zaostaja za 4 udarce - , za nameček pa izkorišča vsa nihanja v igri konkurentov za zmago. V svoji igri poleg talenta vselej vnovči tudi konstantnost. "Menim, da se Tiger boji Roryja," je za Fox Sports povedal Norman in dodal: "Kdaj nazadnje ste videli, da se on kot igralec koga boji?Nikoli! Prepričan sem, da se zaveda, da so njegova leta minila in to je povsem normalno. To se zgodi vsakih 15 let."