Znanost in tehnologija

Windows Vista šele januarja

Seattle, 25. 03. 2006 13.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Microsoft je sporočil, da težko pričakovana naslednja različica OS Windows ne bo nared do konca leta.

Vodilni svetovni proizvajalec programske opreme Microsoft je sporočil, da težko pričakovana naslednja različica operacijskega sistema Windows za široko oziroma domačo rabo ne bo nared do prodajne sezone ob prazničnem koncu leta.

Windows Vista, ki bo nasledil sistem Windows XP, bo tako po novem domačim in malim poslovnim uporabnikom na voljo šele januarja prihodnje leto - letos bo Vista na voljo le v različici za velike poslovne uporabnike, in sicer novembra.

Microsoft se je za to potezo odločil, da bi lahko opravil dodatne teste in še izboljšal svoj novi operacijski sistem.

Še februarja se je sicer pričakovalo, da bo novi Microsoftov operacijski sistem tako za domačo kot poslovno rabo na voljo v drugi polovici letošnjega leta, tako da bi lahko že ob letošnjem prazničnem in nakupovalno obarvanem koncu leta spodbudil prodajo osebnih računalnikov. Le dva dni po objavi informacije o kasnejšem izidu Viste pa je Microsoft najavil široko reorganizacijo poslovne enote, ki proizvaja operacijski sistem Windows.

V družbi pojasnjujejo, da nameravajo z organizacijskimi spremembami izboljšati svojo spletno strategijo. Podjetja, kot sta Google in Yahoo, namreč razvijajo na internetu temelječe proizvode, ki predstavljajo grožnjo Microsoftovemu operacijskemu sistemu Windows in drugim programom.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.