Znanost in tehnologija

Solarni polnilec za iPhone in iPod

New York, 08. 09. 2009 05.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Solarni polnilec Novothink je okolju prijazen, pod svoje okrilje ga je vzel tudi gigant Apple. Za dodatnih 70 dolarjev si bo tako mogoče iPhone in iPod napolniti bolj ekološko.

Podjetje Novothink je izdelalo solarni polnilec, ki je navdušil tudi vodstvo Appla. Okolju bolj prijazni polnilci mobilnikov in sorodnih naprav sicer niso nikakršna novost, vendar doslej še niso uspeli priti v množično uporabo, predvsem zaradi manj zanesljivega polnjenja kot pri klasičnih polnilcih. Bolj kakovostne izvedbe pa imajo seveda temu primerno ceno, zato so se solarni polnilci znašli le na domovih zares prepričanih ekologov …

Zdaj bo morda drugače, čeprav tudi Novothinkov solarni polnilec ni ravno poceni. Zanj je potrebno na ameriškem trgu odšteti 70 dolarjev, toda njegova prednost je v tem, da ga je pod svoje okrilje vzel veliki Apple. V vodstvu računalniškega giganta so namreč prepričani, da je solarni polnilec dovolj kakovosten, da ga lahko ponudijo kot dodatno možnost pri svojih priljubljenih mobilniku iPhone in predvajalniku iPod.

Solarni polnilec Novothink naj ne bi veliko zaostajal za klasičnim, njegove solarne celice in indikator polnjenja naj bi zagotavljali kakovostno polnjenje. Proizvajalec poudarja tudi prednosti, saj bo polnjenje mogoče tudi kjerkoli v naravi, medtem ko se vozite s kolesom, na sprehodu, na plaži … Seveda v bolj ali manj sončnem vremenu.

Za zdaj je mogoče kupiti le solarni polnilec za iPod Touch, kmalu naj bi bila na voljo tudi različica za iPhone. Kdaj in po kakšni ceni bo pripomoček na voljo tudi na evropskem trgu, pa še ni znano.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

damirg@email.si
08. 09. 2009 22.22
nikjer ne piše koliko dni se polni baterija v polnilcu... bistveni podatek spet manjka. kot vedno šlamparija novinarstva.
micom
08. 09. 2009 15.09
hmm.. bi si tud kupil