Znanost in tehnologija

'Rdečeoki' hekerji napadli kongresne strani

Washington, 29. 01. 2010 09.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

''F*** OBAMA!! Red Eye CREW!!!!!'' so na spletne strani kongresa zapisali hekerji. Šlo naj bi za Brazilce, ki že dlje časa z veseljem napadajo vladne strani.

Le nekaj ur po koncu govora ameriškega predsednika Baracka Obame o položaju v državi so hekerji napadli spletne strani kongresnikov in kongresnih odborov v predstavniškem domu, pri čemer so normalne strani zamenjale kletvice na račun predsednika Obame. Navedeno je bilo tudi ime "Red Eye Crew", domnevne hekerske skupine iz Brazilije, ki je lani avgusta izvedla več kot 400 napadov na spletne strani brazilske vlade.

Tiskovni predstavnik glavnega administrativnega uradnika predstavniškega doma kongresa Jeff Ventura je povedal, da so napadli 49 spletnih strani kongresnikov in kongresnih odborov, preiskava pa poteka. Kongresniki in odbori, katerih strani so bile napadene, imajo pogodbo za upravljanje z zunanjim podjetjem iz Alexandrije GovTrends, ki se je s podobnimi težavami soočalo že avgusta lani. Podjetje je domnevno ravno nadgrajevalo lasten sistem, kar naj bi hekerjem odprlo luknjo za vdor.

Predsednica predstavniškega doma demokratka Nancy Pelosi iz Kalifornije bo zdaj najverjetneje ukazala revizijo vodenja spletnih strani.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rains-
29. 01. 2010 10.57
lol se vidi da kid nima vec kot 15 let ... m4V3RiCk lol
DrPhill
29. 01. 2010 10.54
ne ne ..niso vdrli zaradi nadgrajevanja.. vdrli so ker sistem ni bil nadgrajen
vlab
29. 01. 2010 10.34
danes se vdira drugače kot se je pred leti. na precej zanimive načine. vedno se najde šibki člen.