Znanost in tehnologija

Partnersko razvezovanje ISDN in ADSL

Ljubljana, 11. 08. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Telekom Slovenije se kot prevladujoči operater fiksne telefonije s ponudniki internetnih storitev pogovarja o 'poglobljenem sodelovanju'.

Predstavniki Telekoma Slovenije so se s ponudniki internetnih storitev pogovarjali o napovedani razvezi ISDN in ADSL ter jim predstavili svoj partnerski program.

Po mnenju Telekoma Slovenije so koristi partnerskega programa za ponudnike internetnih storitev predvsem v novih tržnih in poslovnih priložnostih ter skupnem, prodornejšem nastopanju na trgu. Z razvezo ISDN in ADSL se bo namreč odprla možnost poglobljenega sodelovanja s ponudniki internetnih storitev.

Partnerski program naj bi omogočil povečanje gostote priključkov ADSL in spodbudili dvig uporabe interneta v Sloveniji, so sporočili iz Telekoma Slovenije.

Hkrati z razvezo in dogovori s ponudniki internetnih storitev potekajo tudi naložbe v širokopasovno omrežje. Telekom pričakuje, da bo do konca leta zagotovil 95-odstotono pokritost naročnikov klasičnih PSTN priključkov z ADSL. Do 5. septembra bo tako delovalo 500 lokacij, za približno 30 odstotkov pa so povečali tudi število vozlišč, so še navedli v družbi.