Znanost in tehnologija

Mobilnik ali radio?

Tokio, 30. 01. 2008 12.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Preklopni mobilni telefon cilja na uporabnike, ki poleg telefoniranja radi poslušajo tudi radio.

Proizvajalci mobilnih telefonov poskušajo zadovoljiti želje vseh tipov uporabnikov, torej tudi tistih, ki telefona ne uporabljajo zgolj v telekomunikacijske namene. Zanimiv model sta predstavila Sony in Ericsson, ki ponujata telefon in radijski sprejemnik v enem.

Gre za model poimenovan R306 Radio, ki tehta 93 gramov. Preklopni telefon ima na en strani fotoaparat, na drugi pa radijski sprejemnik, ki lovi FM in AM frekvence. Mobilnik ima za prenos podatkov na voljo GPRS in Bluetooth, zmogljivost do 5 MB, ločljivost zaslona je 128 x 160 pik, aparat pa ima tudi dodaten sekundarni monokromatski zaslon ločljivosti 96 x 32 pik. Mobilnik ponuja tudi fotoaparat z resolucijo 1,3 mega piksla.

R306 Radio naj bi prišel na tržišče v drugi polovici leta 2008, na voljo bo v dveh barvnih različicah, cena pa zaenkrat še ni znana. Proizvajalec računa, da bi se mobilnik lahko dobro prodajal predvsem na nekaterih novih tržiščih, na primer v Indiji.

Mobilnik na pogled prej kot na telefon spominja na radijski sprejemnik. Ima dva zunanja stereo zvočnika, zelo praktično so razporejeni tudi gumbi za prestavljanje med postajami in nastavljanje glasnosti. Če boste radio poslušali preko slušalk, boste lahko vklopili tudi 3D funkcijo. Aparat omogoča snemanje zvokov in glasbe, kar lahko seveda uporabite tudi za nastavitev zvonenja.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lojzek_112
31. 01. 2008 15.42
ja tu je pac oblika nova in to je to..
makajjezvami
30. 01. 2008 23.15
Spet kr neki Večina SE mobilnikov že ima vgrajen FM radio