Znanost in tehnologija

Microsoft proti piratom

Redmond, 15. 03. 2006 15.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Microsoft se s pobudo Genuine Software Initiative bori proti ponarejeni programski opremi in piratstvu.

Microsoft je predstavil pobudo Genuine Software Initiative, v okviru katere bo svoj boj proti ponarejanju programske opreme in drugim oblikam piratstva usmeril v enoten napor na strateških področjih izobraževanja, razvoja in uveljavljanja zakonodaje.

Microsoft si prizadeva, da bi zaščitil svoje stranke in partnerje pred ponarejeno programsko opremo ter je v okviru svojih prizadevanj predstavil že več pobud in tehnologij, s katerimi lahko uporabniki in prodajalci preverijo pristnost programske opreme ter si tako zagotovijo varnost in dostop do dodatnih možnosti.

Piratstvo in ponarejanje programske opreme sta veliki težavi za celoten tehnološki sektor. Organizacija Business Software Alliance (BSA) ocenjuje, da je 35 odstotkov programske opreme na svetu ponarejene ali drugače ilegalne.

Raziskava podjetja IDC o vplivu piratstva na gospodarstvo je pokazala, da bi znižanje stopnje piratstva za 10 odstotkov v naslednjih štirih letih ustvarilo 2,4 milijona novih delovnih mest in 400 milijard USD v gospodarski rasti.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.