Znanost in tehnologija

Kakovostno poročanje z Eura

Ljubljana, 18. 06. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Canonovi izdelki in rešitve novinarjem omogočajo učinkovito poročanje o najnovejših dogajanjih na evropskem prvenstvu v nogometu.

Canon je kot uradni partner evropskega prvenstva v nogometu UEFA EURO 2004 dobavil vrsto izdelkov in rešitev, ki zagotavljajo učinkovitejšo ter združeno komunikacijo tekom prvenstva. Canonove rešitve tako novinarjem in zaposlenim na UEFA EURO 2004 omogočajo uspešno izpolnjevanje nalog v roku ter učinkovito posredovanje informacij. Milijarde nogometnih navdušencev z vsega sveta so tako ob pomoči Canonovih rešitev stalno v stiku z novostmi in informacijami s Portugalske.

Canon je vsa prizorišča prvenstva opremil z večfunkcijskimi črno-belimi napravami ter barvnimi tiskalniki in fotokopirnimi napravami serije iR, kar vključuje izdelke iR 3200N, iR 7200, iR 2220i ter iR 5020i. Canon je izbral omenjene izdelke zaradi njihovih zmožnosti pri izvajanju kratkih in obsežnih tiskalniških opravil ter učinkovite podpore barvnemu tiskanju. Poleg tega omogočajo zaposlenim in novinarjem tiskanje, kopiranje, faksiranje in skeniranje z ene lokacije.

Canon je posebej za potrebe prvenstva razvil na platformi MEAP prilagojeno aplikacijo, ki novinarjem omogoča dostopanje do slik zadetkov na tekmah v realnem času neposredno s tiskalnika oziroma fotokopirnega stroja. Ta zmožnost novinarjem omogoča popravljanje prispevkov v zadnjem trenutku, preden jih pošljejo publikacijam in uredništvom po vsem svetu.

Vrh Canonove palete sodobnih rešitev pa se nahaja v medijskih središčih v Lizboni in Portu, kjer lahko novinarji uporabljajo Canonovo programsko platformo MEAP (Multifunctional Embedded Application Platform). Gre za prvo namestitev platforme MEAP na kakšnem mednarodnem športnem dogodku. MEAP predstavlja Canonovo edinstveno javansko platformo za večfunkcijske naprave, ki omogoča prilagajanje tiskalnikov oziroma fotokopirnih strojev različnim poslovnim zahtevam.

Druga aplikacija MEAP vključuje zmožnost eCopy, ki novinarjem nudi enostavno pošiljanje dokumentov prek skeniranja v e-pošto. Novinarji lahko na ta način z večfunkcijske naprave varno pošiljajo svoje ročne ali tiskane zapiske prek e-pošte kamorkoli po svetu.

"Verjamemo, da nudimo najsodobnejšo tehnologijo, ki omogoča učinkovito in časovno kritično podporo toku podatkov. Platforma MEAP bo tekom UEFA EURO 2004 novinarjem zagotavljala dostop do najbolj svežih informacij o tekmi tik pred pošiljanjem dokumenta," je dejal Adam Gillbe z oddelka Profesionalne rešitve v Canon Europe. "Canon že več kot 25 let podpira nogomet, zato razume potrebe novinarjev in zaposlenih na velikih tekmovanjih. S tem ko postajajo roki za oddajo kritični, še posebej med tekmovanji, kot je UEFA EURO 2004, je zelo pomembno, da se zagotovi izdelke in rešitve, ki uporabnikom omogočajo kar se da hitro razpošiljanje dokumentov."

Canon vzdržuje polno funkcionalnost nameščenih naprav tekom prvenstva prek sistema e-vzdrževanja, ki Canonovemu servisnemu centru in Uefinemu osebju omogoča takojšne obveščanje prek spleta o zahtevah glede vzdrževanja. Sistem Uefinemu osebju omogoča tudi pregled nad statistiko uporabe vseh strojnih delovnih skupin prek spletnega vmesnika.